Produkter från Wok

3 Produkter
Är du ute och letar efter något inom kategorin Wok så kan du sluta leta. Här har vi samlat produkter från kända återförsäljare. Om produkten inte går att hitta inom kategorin Wok så finns det med säkerhet andra kategorier med massvis av spännande artiklar att bläddra bland. Välkommen att utforska hela sortimentet vi har att erbjuda till härliga online priser.
Sortera

Wok

Hitta produkter inom kategorin Wok till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Wok.

Wok (efter det kantonesiska ordet och uttalet för "gryta", pinyin: huò, 鑊), en form av tunn, rundbottnad, kupad stekpanna där man snabbt och hett tillreder, wokar, till exempel grönsaker, nudlar eller mindre bitar av kött. Även den maträtt som man tillreder kan kallas wok. Den kupade stekpannan och tekniken att snabbsteka rätter vars ingredienser skurits i små bitar kom till Kina från Centralasien under Tangdynastin. En vanlig bakgrundsförklaring till tekniken är att den är energisnål då tillagningen går snabbt vilket passar bra för samhällen där brännved är bristvara. Grytan används dock i Kina även för ångkokning och andra mer långsamma matlagningstekniker. Att kalla snabbstekning och snabbstekta rätter för "wok" är ett icke-kinesiskt språkbruk. Woken utsågs i Sverige till årets julklapp 1990 av Handelns utredningsinstitut. Ordet "wok" är belagt i svenska språket sedan 1982, medan ordet "woka" är belagt sedan 1990.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Demeyere Wok 32 cm 5,5 liter