Sidan innehåller annonslänkar

Rödvinglas 75 cl Butterfly Messenger IV


Jämför produkt Rödvinglas 75 cl Butterfly Messenger IV online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Rödvinglas 75 cl Butterfly Messenger IV i kategorin Vinglas här hos oss.

Produktinformation

I only ask to be free, the butterflies are free. Ett rödvinsglas ska precis som detta ha en avsmalnande form så dofterna koncentreras.

För att bevara vinets arom rekommenderas det att endast fylla upp glaset 1/3-del, ungefär till glasets bredaste punkt. Carolina Gynning gillar själv sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre.

Se gärna också

Riedel - Veritas Vinglasset 8-pack

Ett lyxigt set med åtta vinglas och fyra druvspecifika kupor från Riedels högkvalitativa serie Veritas.

Riedel Veritas Vinglasset 8-pack är eleganta Riedelglas av högsta kvalitet i Veritas kollektionen. Alla vinglas i Veritasserien har en tunnhet och förstklassig kvalitet som kommer av att de är designade för specifika druvor och sedan är glasen maskintillverkande för att framhålla dessa egenskaper i vinerna med en ojämförlig precision.

De tunna skaften på de åtta glasen ger en elegant och unison touch och glasen har 4 olika druvspecifika kupor vilket gör att du i denna uppsättning glas får två särskilda vinglas för varje druvsort.

Druvsorten är som de flesta vet en av de viktigaste faktorerna för hur ett vin doftar och smakar. Men det som också är avgörande för vinupplevelsen är vilken form och typ av glas vinet dricks ur.

Dessa fyra olika former på vinglas gör detta vinprovarset väldigt mångsidigt och allround både för vinexperten och för den som vill märka skillnaden att dricka viner ur druvspecifika glas.
De fyra druvsorter som vinglasen är gjorda för är några av de mest populära och välsmakande druvorna på marknaden

- Cabernet/Merlot
- Riesling/Zinfandel
- Old World Pinot Noir
- Chardonnay (ekfat)Presentation av de 4 olika vinglasen2 glas för Cabernet Sauvignon

Cabernet-glaset är perfekt för fylliga, komplexa röda viner med hög tanninhalt.

Den generösa storleken på detta glas gör att bouquet (doften) utvecklas fullt ut och jämnar ut de grova kanterna. Det framhäver frukten, minskar de bittra egenskaperna hos tanninet och låter vinerna uppnå en härlig balans med detta cabernetglas.

Volym 62,5 cl
Höjd 23,5 cm


2 glas för Rieseling och Zinfandel

Dessa Rieslingglas är perfekt för att balansera den höga syran och restsockret i vita rieslingviner med dess stora fruktaromatik.

Volym 39,5 ml
Höjd 23,5 cm


2 glas för Old World Pinot Noir

Dessa Old World Pinot Noir-glas är perfekta för lätta röda viner med hög syra och måttlig tannin.

Volym 70 ml
Höjd 23,5 cm


2 glas för ekfatslagrad Chardonnay

Dessa Chardonnay-glas speciellt framtagna för ekfatslagrad Chardonnay är perfekta för att ta fram intensiteten hos fylliga vita viner, inklusive vinets flerskiktiga aromer.

En större volym hos kupan gör det möjligt för den fylliga bouqueten (doften) att utveckla sitt underbart varierande utbud av aromer, vilket också framhäver finess och samtidigt minimerar risken för att vita viner i rikare stil blir överkoncentrerade.

Volym 62 ml
Höjd 21,7 cmOm glastillverkaren Riedel

Det österrikiska företaget Riedel har över 250 års erfarenhet av glastillverkning. De har förutom dess fantastiska tradition inom området alltid varit i framkant av utvecklingen av nya glas. Bland annat introducerade de 1986 den första druvspecifika vinglas-serien vid namn Vinum. Dessa glas togs fram för att framhäva de olika druvornas olikheter för att visa mer djup och bättre balans.Om Veritas glasserie

Riedel har genom åren utvecklat och förfinat sina vinglas ytterligare sen introduktionen av Vinum-serien. Veritas är Riedels senaste serie av maskintillverkat glas. Veritas är ett bra val för den som gillar Vinum glas men vill ha en uppgradering. Veritas har förutom den designmässiga och tekniska uppgraderingen även fler glas för olika sorters druvor än i tidigare kollektioner så de druvspecifika kuporna i Veritas-serien är ännu mer fokuserade på att framhålla just de unika egenskaper hos den druva som de tagits fram för.

Alla de olika glasen i detta vinglas-set har samma charm som munblåsta glas, men har en precision som bara uppnås i en exakt maskintillverkning. Det tunna skaftet ger glasen en elegant touch och signalerar att de håller förstklassig kvalitet och är tillverkade av finaste kristallglas.

Vill du sen bygga på eller komplettera denna lyxiga samling med åtta underbara Veritas glas från Riedel så består hela serien av 13 olika sorters vatten-, sprit- och vinglas i finaste kristall. Alla glas kan dessutom diskas i diskmaskin vilket ju är perfekt vid större bjudningar och vinprovningar.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Classic

Classic kan syfta på: Classic (motorbåtsport) – en öppen racingklass Classic (snooker) – en tidigare professionell snookerturnering Classic kaffe – varumärke för kaffe från Arvid Nordqvist H.A.B. Macintosh Classic – en persondator av Macintoshtyp SC Classic – en innebandyklubb från Tammerfors, Finland

Morakniv

Morakniv är en slidkniv som tillverkas i Mora socken i det svenska landskapet Dalarna. Knivar har sedan länge tillverkats till husbehov i Mora. När försäljningen av moraklockor gick tillbaka till förmån för amerikanska klockor gick många av urmakarna över till den 1865 grundade symaskinsfabriken i Östnor. Som mest hade den 50 anställda, men tvingades redan 1877 lägga ned. Därefter kom metallverkstäderna att få stor betydelse i trakten. Först ut att tillverka knivar för avsalu var Sol Nils Olsson i Kråkberg. Det var knivar med breda raka blad, skaft i masurbjörk och läderslida. Ganska snart blev byn Östnor ett centrum för knivtillverkningen. Till att börja med skedde knivtillverkningen hantverksmässigt, men 1891 startade Frost Erik Ersson en vagnfabrik i byn, och 1898 gick han över till fabriksmässig produktion av knivar. Ganska snart följde andra efter.Kniven hade ursprungligen ett ofärgat träskaft och läderslida, senare vulcanfiberslida. Knivar tillverkade av K. A. Anderssons knivfabrik hade tidigt rött träskaft, något som senare även Frosts knivfabrik gick över till. Slidorna tillverkas numera i plast. Modellerna har utvecklats och dagens moderna knivar har ergonomiska plastskaft med friktionsgrepp samt knivblad av kolstål, laminatstål, Triflex eller svenskt rostfritt stål. Moraknivarna tillverkas av Morakniv AB, i Östnor, Mora, som innan namnbytet i maj 2005 hette KJ Eriksson AB. Morakniv AB har införlivat flera lokala knivtillverkare som FM Mattssons knivtillverkning, AB Carl Andersson (CA MORA) och Frosts Knivfabrik. Morakniv är ett registrerat varumärke.

Carolina

Carolina kan syfta på: Carolina – ett kvinnonamn, se Karolina Carolina-provinsen – en brittisk koloni i Nordamerika Carolina Hurricanes – en amerikansk ishockeyorganisation Carolina Panthers – ett professionellt lag i den amerikanska National Football League Carolina Rediviva – en byggnad i Uppsala 235 Carolina – en asteroid