Klassisk kockkniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker. "Gou" betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket!
Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.
SNMH-1105 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en liten kockkniv som fungerar till det mesta i köket, med sitt längre blad underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas.
Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet.
Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
Fiskars Kockkniv är en robust allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
Taiten Kockkniv 20 cm är en imponerande kniv från Fiskars Taiten-serie. Med sin lätta vikt och imponerande skärpa är denna kniv en utmärkt partner i ditt kök. Det titanbladet har LZR-EDGE™ teknologi som håller kniven skarp upp till 4 gånger längre än andra knivar. Dessutom erbjuder den lätta vikten bättre precision och kontroll för att underlätta din matlagning. Denna kockkniv har också ett 3D-mönstrat handtag som ger ett bekvämt grepp, vilket ger dig optimal komfort under användningen. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål och bladet är tillverkat av titan. Kniven tål maskindisk, men för att bevara knivens goda egenskaper rekommenderas rengöring för hand. Taiten Kockkniv från Fiskars levereras med en generös 25 års garanti och är designad i Finland.
Hackkniv från Fiskars serie All Steel är tillverkad i rent, rostfritt stål av hög kvalitet. Detta är en universalkniv i kinesisk stil, utformad för premiumprestanda och lång livslängd.
Kniven har ett robust och stadigt blad som gör den idealisk för att hacka och skära kött, fisk, hårda grönsaker, ben och liknande. Kniven är tillverkad i hållbart japanskt stål med hög kolhalt. En helgjuten design ger kniven en tidlös och stilren känsla. Den är optimalt balanserad för att vila naturligt och bekvämt i handen när du skär.
Kombinera gärna med andra delar ur All Steel serien.
All Steel Kockkniv 20 cm från Fiskars är tillverkad av rent, rostfritt stål av hög kvalitet för suverän prestanda och lång livslängd.
Den har ett slitstarkt knivblad som passar utmärkt för en mängd olika skäruppgifter. Kniven är tillverkad av extremt hållbart japanskt stål med hög kolhalt. En helgjuten design ger kniven en tidlös och stilren känsla. Den är optimalt balanserad för att vila naturligt och bekvämt i handen. Handdisk rekommenderas.
- Kniven är idealisk för de flesta skäruppgifter
- Exceptionellt lång livslängd
- Knivarna i All Steel-serien är utformade i kvalitetsmaterial för utmärkt funktionalitet
- Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt – ishärdat för bästa hållbarhet och motståndskraft
- Optimal balans ger en förstklassig köksupplevelse
- Helgjuten design för en solid känsla
- Slipning med Fiskars Roll-Sharp™ eller brynsten rekommenderas
- Handdisk och varsam förvaring rekommenderas, men kniven kan köras i diskmaskin
- Blad längd 20 cm
- HRC 58
- Hög skärprestanda
- 25 års garanti
- Efter dess långa livstid är kniven helt återvinningsbar
- Återvinningsbar förpackning
- Finsk design
Norden Liten kockkniv är en praktisk allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
Kockkniv från Fiskars serie All Steel är tillverkad i rent, rostfritt stål av hög kvalitet för premiumprestanda och lång livslängd. Den har ett starkt knivblad som passar utmärkt för de flesta skäruppgifter.
Kniven är tillverkad i extremt hållbart japanskt stål med hög kolhalt. En helgjuten design ger kniven en tidlös och stilren känsla. Den är optimalt balanserad för att vila naturligt och bekvämt i handen när du skär.
Kombinera gärna med andra delar ur All Steel serien.
Stor, allsidig kockkniv med kraftigt blad. Den klarar det mesta som ska skäras i köket.
En klassisk kockkniv med ett modernt vitt handtag med perfekt balans som gör matlagningen till ett nöje. Kniven är en essentiell del av köket och passar för de flesta uppgifterna. Bra för att hacka och skiva fisk, frukt, örter, grönsaker och kött. Kniven har ett helt bolster för extra säkerhet. Serien Classic White från Wüsthof finns i flera bladlängder och varianter för matlagningens alla delar. Bladlängd 16 cm.
Denna klassiska kockkniv från Wüsthof med ett modernt vitt handtag har en perfekt balans som gör matlagningen till ett riktigt nöje. En kockkniv passar de flesta uppgifter och är en självklar del i varje kök. Den är utmärkt för att skära fisk, kött och större saker som ett kålhuvud men även för att hacka örter och andra mindre grönsaker. Kniven har ett helt bolster för extra säkerhet. Serien Classic White från Wüsthof finns i flera bladlängder och varianter för matlagningens alla delar. Bladlängd 20 cm.
Den stora kockkniven i Hard Edge-serien är en kraftig universalkniv som är idealisk när du lagar mat åt många. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZR-EDGE-tekniken. Det gör att kniven behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp.
- Håller skärpan i köket – varje dag - En kniv som känns både vass och tålig - Högkvalitativt japanskt rostfritt stål - Handtag i plast med Softgrip - LZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längre - Minimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackning - Slipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderas - Tål maskindisk - Bladlängd: 20 cm - HRC 55
Santokukniven i Hard Edge-serien är en asiatisk allroundkniv med ett brett blad som är idealiskt för att skära kött, fisk och grönsaker. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZREDGE-tekniken. Det gör att dessa knivar behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp.Håller skärpan i köket – varje dagEn kniv som känns både vass och tåligHögkvalitativt japanskt rostfritt stålHandtag i plast med SoftgripLZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längreMinimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackningSlipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderasTål maskindiskBladlängd: 16,1 cmHRC 52
Den medelstora kockkniven i Hard Edge-serien är en praktisk universalkniv för all matlagning. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZR-EDGE-tekniken. Det gör att dessa knivar behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp.Håller skärpan i köket – varje dagEn kniv som känns både vass och tåligHögkvalitativt japanskt rostfritt stålHandtag i plast med SoftgripLZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längreMinimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackningSlipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderasTål maskindiskBladlängd: 17,2 cmHRC 52
En liten traditionell kockkniv ur Fiskars Edgeserie. Perfekt att skära både grönsaker och kött med. Men en bladlängd på 15 cm. Edge, knivarna från Fiskars med den enkla och stilrena svarta designen. Tillverkade i japanskt rostfritt stål av högsta kvalitet för att garantera skärpa och med ergonomiska handtag, kommer de lätt bli en snygg favorit i köket. Gillar du Edgeknivarna finns det många olika modeller att komplettera med.
Den lilla kockkniven i Hard Edge-serien är en praktisk universalkniv för all matlagning. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZR-EDGE™-tekniken. Det gör att dessa knivar behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp.Håller skärpan i köket – varje dagEn kniv som känns både vass och tåligHögkvalitativt japanskt rostfritt stålHandtag i plast med SoftgripLZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längreMinimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackningSlipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderasTål maskindiskBladlängd: 13,5 cmHRC 52
En traditionell kökskniv eller även kallat Fransk kockkniv med brett blad som lämpar sig för att hacka grönsaker eller för att skära kött. Bladlängd 20 cm. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
En traditionell kökskniv eller även kallat Fransk kockkniv med brett blad som lämpar sig för att hacka grönsaker eller för att skära kött. Bladlängd 16 cm. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.