Krus matlagning

7 Produkter
Är du ute och letar efter något inom kategorin Krus matlagning så kan du sluta leta. Här har vi samlat produkter från kända återförsäljare. Om produkten inte går att hitta inom kategorin Krus matlagning så finns det med säkerhet andra kategorier med massvis av spännande artiklar att bläddra bland. Välkommen att utforska hela sortimentet vi har att erbjuda till härliga online priser.
Filtrera varumärke
Sortera

Krus matlagning

Hitta produkter inom kategorin Krus matlagning till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Krus matlagning.

Krus är en behållare, oftast av glas eller keramik. Ett krus kan se ut som en stor flaska, ofta med handtag och kork eller som en tillbringare med snås. En känd typ av krus är Höganäskrus. En antik variant är amforan. Kruset har sitt ursprung i skänkkannan. Från 1300-talet framställdes i Rhendalen enkla stengodskrus med tydliga ränder efter drejningen där foten formades genom tumtryck. Troligen har fotdekorationen, "utkrusningen", givit kärlen deras namn. Begreppet har senare använts om serverings- och dryckeskärl. Efterhand har det i Sverige med tiden främst kommit att syfta på enklare förvaringskärl i ler- eller stengods, men i Sydsverige har fajansstop med tennlock oftast fortsatt att kallas krus.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Vintage - Syltburk med Handtag "122/1"