Sidan innehåller annonslänkar
Ballarini

Ballarini - Salina Ti-X Wok 30 cm

999 kr 998 kr
Kontrollera pris

Läs mer och köp

Jämför produkt Ballarini - Salina Ti-X Wok 30 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Ballarini - Salina Ti-X Wok 30 cm i kategorin Wokpannor här hos oss.

Produktinformation

Rymlig wokpanna med höga kanter, ergonomiska handtag och non-stickbeläggning, perfekt för tillagning av asiatiska rätter. Italienska Ballarinis Salina Granitium Ti-X är en serie kok- och stekkärl med mycket slitstark och tålig beläggning utrustad med en stabil Radiant-botten som är speciellt anpassad för induktionshällar.

Ti-X Keravis Titanium-beläggning är mycket motståndskraftig mot repor och daglig användning, och ligger som en starkt skydd mot de andra sex underliggande lagren. Hela den kallpressade pannan har extra tjock "food safe" aluminiumkärna på 4,5 mm samt ett 0,5 mm lager rostfritt stål, kant till kant.

Utseendet påminner granit och blir dessutom ett snyggt inslag i köket. Botten är speciellt anpassad för extra snabb värmespridning och fungerar optimalt på alla typer av hällar.

V-format rostfritt polerat ergonomisk handtag i 18/10 stål med Stay Cool-effekt. Ytan tål metallredskap utan vassa kanter och är en av dom mest slitstarka beläggningarna som finns på marknaden.

Pannan är lätt att hålla ren både utvändigt och invändigt. 10 års garanti mot material- och produktionsfel.

Ugnssäker upp till 230°C. Tillverkad i Italien efter design av Studio Thun för Ballarini. .

Visa fler

Från kunskapsbanken

Wok

Wok (efter det kantonesiska ordet och uttalet för "gryta", pinyin: huò, 鑊), en form av tunn, rundbottnad, kupad stekpanna där man snabbt och hett tillreder, wokar, till exempel grönsaker, nudlar eller mindre bitar av kött. Även den maträtt som man tillreder kan kallas wok. Den kupade stekpannan och tekniken att snabbsteka rätter vars ingredienser skurits i små bitar kom till Kina från Centralasien under Tangdynastin. En vanlig bakgrundsförklaring till tekniken är att den är energisnål då tillagningen går snabbt vilket passar bra för samhällen där brännved är bristvara. Grytan används dock i Kina även för ångkokning och andra mer långsamma matlagningstekniker. Att kalla snabbstekning och snabbstekta rätter för "wok" är ett icke-kinesiskt språkbruk. Woken utsågs i Sverige till årets julklapp 1990 av Handelns utredningsinstitut. Ordet "wok" är belagt i svenska språket sedan 1982, medan ordet "woka" är belagt sedan 1990.

301

301 (CCCI) var ett normalår som började en onsdag i den julianska kalendern.