HKliving

70s Ceramics Fat Small Set Om 2 Atlas

Kontrollera pris

Köp nu

Jämför produkt 70s Ceramics Fat Small Set Om 2 Atlas online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten 70s Ceramics Fat Small Set Om 2 Atlas i kategorin Uppläggningsfat här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Uppläggningsfat
Artikelnummer: 10269840
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Dricksglas

Dricksglas från Modern House

Se alla produkter
Bakartiklar för barn

Bakartiklar för barn från Pols Potten

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Form

Form kan syfta på: Form (biologi) – inom systematisk botanik, en rang under art Form (filosofi) – en central term inom många system och har använts på ett flertal olika sätt under filosofins historia Form (geometri) – ett begrepp inom geometri Form (tidskrift) – en tidskrift utgiven av Svensk Form (tidigare "Svenska Slöjdföreningen") sedan 1905 Formgivning – ett begrepp som beskriver ett föremåls konstruktion, utseende eller den skapandeprocess Form/Design Center – en utställnings- och försäljningslokal i Malmö Bestämd form – böjningsform av substantiv Gjutform – en konstruktion med vars hjälp föremål kan formges i olika material Juridisk form – olika typer av juridiska former i Sverige Musikalisk form – musikens uppbyggnad ur ett musikteoretiskt perspektiv Obestämd form – böjningsform av substantiv Obestämd form (matematik) – ett matematiskt begrepp

Pols

Pols (uttal: /pɔls/) är ett begrepp för polska/springar i gränstrakterna mellan Sverige och Norge. Det används till exempel i namnen på musiken och danserna Rørospols och Finnskogspols. Norsk betydelse: Variant av polsk/springar som framför allt förekommer i de östra delarna av landet. Pols är folklig musik och dans i 3/4 takt och ett regionalt namn för polska som var den vanligaste pardansen under några århundraden, men till stor del trängdes undan av nya modedanser som vals, foxtrott m m i större städer under mitten av 1800-talet och utanför större städer vid sekelskiftet till 1900-talet. Polska har därefter främst dansats i form av hambopolska (hambo) som är en enkel variant där man normalt bara dansar runt fyra varv per repris. De mest kända polsketyper som benämns pols är från: Finnskogen i de svensk-norska gränstrakterna av Värmland och Hedmark fylke (Finnskogspols) respektive Röros i norska Trøndelag fylke nära gränsen till Sverige och bara några mil från Funäsdalen.