Stekpanna ur serien Stenfors från Anders Petter. Den här stekpannan är tillverkad av kolstål – ett perfekt val för dig som inte vill använda belagda stekkärl.
Kolstål är ett material som klarar extremt höga temperaturer; tänk dock på att hetta upp pannan långsamt så att pannan inte slår sig. Ytan på pannan kommer med tiden att ge en naturlig non-stickyta.
För bästa resultat, stek alltid med smör eller olja i pannan. Ha även tålamod vid matlagningen.
När du steker i en kolstålspanna blir stekytan fantastisk, bara du låter råvarorna släppa från ytan ordentligt innan du vänder på dem. Innan pannan blir ordentligt instekt kan du med fördel använda lite extra matfett, då släpper råvarorna lättare från pannan.
Stekpannan fungerar på alla värmekällor och du kan använda alla typer av redskap, även metallredskap. Steka in din kolstålspanna Första gången som pannan steks in bör steg 2-3 upprepas två till fyra gånger för bästa resultat.
1. Pannan ska alltid vara rengjord innan den steks in, rengör därför pannan ordentligt med hett vatten.
2. Torka pannan och häll i lite vegetabilisk matolja, täck stekytan på pannan.
Värm på medelvärme i cirka fem minuter eller tills pannan börjar ryka. 3.
Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.
Klicka här för mer inspiration