Kosta Boda - Collected Works - Bertil Vallien

Beställ Kosta Boda - Collected Works - Bertil Vallien på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Kosta Boda - Collected Works - Bertil Vallien inom kategorin Skulpturer unikat.

Produktinformation

Collected Works, ett unikt bokverk i tre band, utgivet av Kosta Förlag. Porträtterar Bertil Vallien och hans 60 år som konstnär, glasformgivare och keramiker.”Det är ett fantastiskt privilegium att bli dokumenterad på det här sättet - att kunna göra en sammanfattning med en massa material som jag har samlat på mig under alla dessa år”, säger Bertil Vallien.Den första boken på 448 sidor Book of Glass fokuserar till stor del just på Bertil Valliens många internationella utställningar genom åren, med nedslag i gallerier och museer i Warsawa, New York, Chicago och Venedig för att bara nämna några få.Book of Clay är den andra boken och skildrar Bertil Valliens början som konstnär och keramiker - den konstform som han övergav för gott omkring 1975.

Som keramiker gjorde sig Vallien känd som rebell redan under sina år i Los Angeles i början av sextiotalet, bland annat genom att sprutmåla sina objekt med billack. 178 sidor.Book of Drawings, slutligen, är en hyllning på 198 sidor till Bertil Valliens livslånga kärlek till teckningen, av många konstnärer, däribland Bertil, ansett som själva essensen av det konstnärliga skapandet.

Se även andra produkter från Skulpturer unikat

Snabbfilter
Sortera
Produkter från kända varumärken
Termosmuggar

Termosmuggar från Eva Solo

Se alla produkter
Burkar matlagning

Burkar matlagning från Vintage

Se alla produkter
Termosar

Termosar från Stanley

Se alla produkter
Serveringsdelar

Serveringsdelar från Höganäs Keramik

Se alla produkter