Sidan innehåller annonslänkar

Rörstrand - Mon Amie Bricka 35 cm

-39%

Jämför produkt Rörstrand - Mon Amie Bricka 35 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Rörstrand - Mon Amie Bricka 35 cm i kategorin Serveringsbrickor här hos oss.

Produktinformation

Rund bricka ur klassiska serien Mon Amie från Rörstrand, snygg oavsett om den används till servering, står på köksbänken eller hänger på väggen.En regnig midsommarafton i slutet av 1940-talet satt formgivaren Marianne Westman och avbildade en vit blomma, en skvattram. Skissen blev, efter avslutad examen på Konstfack, rivstarten på en osannolik designkarriär.

Vid lanseringen 1952 hade servisen döpts till Mon Amie och blommorna fått sin koboltblåa färg. Som en hyllning på Marianne Westmans 80-årsdag 2008, relanserades servisen med uppdaterade former.

Se gärna också

Martinex - Mumin Papaya Bricka Rund 32 cm

Rund plåtbricka med Muminmotiv och en diameter på 32 cm från finska Martinex.

Servera lekfullt upp frukost eller eftermiddagsfikat med denna rymliga plåtbricka från Martinex som har besmyckats med ett mysigt Muminmotiv. Den runda brickan har en diameter på 32 cm och nog plats för både glas och en kanna svalkande jordgubbssaft för direkt avnjutning efter lek och bus under den gassande sommarsolen. När allting har serverats kan man tillsammans beskåda den charmiga Muminillustrationen som pryder brickans ovansida, föreställandes flera av Tove Janssons välkända Muminkaraktärer som tillsammans avnjuter färska frukter i stora lass. Vilka frukter känner du igen? Handdisk rekommenderas för rengöring av brickan för optimal hållbarhet.

Finska Martinex är ett familjeägt företag som grundades år 1986 och som sedan dess har vuxit till att bli en av Finlands allra mest mångsidiga tillverkare och importörer av allt från hushållsartiklar och textilier till leksaker och spel. År 1992 startade de ett samarbete med Tove Jansson och Mumin-varumärket, och började redan då ta fram behändiga produkter med lekfulla Muminmotiv som designats för att kunna sprida glädje i vardagen hos både stora som små, och som har gjort det nu i över 30 år. Idag är Martinex ett internationellt företag som exporterar produkter till över 50 länder, men mycket mer än så har inte förändrats; de är fortfarande ett familjeföretag och tillsammans skapar de kärleksfullt produkter som är utformade för att göra din familjs vardag lite mysigare. Martinex - från en familj till en annan.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Rörstrand

Rörstrand kan syfta på: Rörstrands porslinsfabrik – en tidigare svensk porslinstillverkare Rörstrandsområdet – ett informellt område i Vasastan i Stockholms innerstad Rörstrands slott – en byggnad i Rörstrandsområdet Rörstrandsgatan – en gata i Vasastaden i Stockholm Rörstrandskyrkan – en kyrkobyggnad i Rörstrandsområdet Rörstrandsviken – namnet på en del av Karlbergssjön under 1800-talet Gamla och Nya Rörstrandskvarnen – två tidigare väderkvarnar i nuvarande Vasastaden i Stockholm

Diamond

Diamond kan syfta på: Diamond Aircraft – en österrikisk flygplanstillverkare Diamond Head – ett brittiskt heavy-metalband The Diamond Dogs – en svensk musikgrupp Diamond Dogs (album) – ett musikalbum av David Bowie Pokémon Diamond and Pearl – ett spel i Pokémon-serien Diamond (musikalbum) – ett musikalbum av Spandau Ballet