Zen Santokukniv 16,5 cm

Köp Santukoknivar från Yaxell

Här finns Santukoknivar från Yaxell. Vänligen se och utforska bland produktutbudet från Yaxell på sidan nedan. Här finns det produkter inom Santukoknivar att läsa mer om.

5000FCD Santokukniv 18 cm

Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv. Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör denna kniv mycket allsidig. Det är en mångsidig kökskniv som passar till de flesta göromål i köket. Man kan använda den till att filea kött och fisk, hacka/skiva grönsaker, skära sallad mm. Den är lite som ett mellanting mellan kockkniv och grönsakshacka. Tack vare sin användbarhet så har den har blivit väldigt populär och har blivit en favorit i mångas kök. Japanska serien 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damaskdesign. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart pakkaträ och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi-knivar.

Gå vidare

Ame Santokukniv 18 cm

Snygga santokukniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 18 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad "Ame" betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Det första ögat känner igen på en Santoku är dess trubbiga nos och att den är något kortare än en traditionell kockkniv. Det japanska ordet ”Santoku” betyder "tre göromål" och skulle kunna översättas till kött, fisk och grönsaker. Men en annan översättning lyder skära, tärna och strimla, och det är just vad som lämpar sig bäst för denna kniv. En mångsidig, vacker kniv som kommer de dig mycket glädje i matlagningen.

Gå vidare

Artisan 6000MCT Santokukniv 14 cm

Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv, Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör kniven mycket allsidig. Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Artisan 6000MCT Santokukniv 18 cm

Santoku Rocking är en mycket allsidig kniv som är en blandning mellan en santokukniv och kockkniv. Knivarna i serien Artisan 6000MCT har ett knivblad uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Birch 5000MCD Santokukniv 18 cm

Santokukniv i serien Birch 5000MCD från Miyabi. Det här är en liten smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.

Gå vidare

Black 5000MCD Rocking Santokukniv 18 cm

Rocking santokukniv i serien Black 5000MCD från Miyabi. Den här kniven har en rundad form, och är en liten smidig kniv med högt blad som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivarna i Miyabis serie 5000MCD har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden. Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Black 5000MCD Santokukniv 14 cm

Liten santokukniv i serien Black 5000MCD från Miyabi. Santokukniven är en liten smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivarna i Miyabis serie 5000MCD har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden. Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Classic Ikon Santokukniv 17 cm olivslipad Vit

Classic Ikon santokukniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Med knivblad som en japansk kockkniv, används kniven inte bara för att förbereda asiatisk mat utan även till europeisk matlagning. Olivslipningen ser till att råvarorna inte fastnar i bladet när du hackar.

Gå vidare

Classic Santokukniv 17 cm olivslipad

Classic santokukniv från tyska varumärket Wüsthof. Med knivblad, som en japansk kockkniv, används inte bara för att förbereda asiatisk mat utan även för europeisk matlagning. Olivslipningen ser till att råvarorna inte fastnar i bladet när du hackar.

Gå vidare

G-46 Santokukniv 18 cm

G-46 från Global Classic är en santokukniv med högt blad och rundat knivbladsslut som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-80 Santoku olivslipad 18 cm

G-80 från Global Classic är en olivslipad santokukniv med högt blad och rundat knivbladsslut som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

GN-007 Santokukniv oriental 18 cm

GN-007 från Globals orientaliska serie Ni är en santokukniv, som med sin böjda spets är en kombination av en kockkniv och en grönsakskniv, vilket gör den idealisk att hacka, skära och strimla grönsaker och kött med. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

Gou Santokukniv 16,5 cm

Santokukniv ur Yaxells mycket exklusiva serie Gou, som är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivens blad består av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet framställs av linneduk och specialplast, som pressas samman under högt tryck och hög temperatur. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av tre kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen. Knappen pryds av ett emblem med det japanska tecknet för Gou.

Gå vidare

Grand Maitre Santokukniv 17 cm räfflad med rosenträhandtag

Smidd santokukniv med 17 cm långt räfflat blad. En synnerligen välbalanserad kniv med vackert rosenträhandtag som till hör Grand Maître serien från Victorinox. Detta är en klassisk asiatisk allroundkniv (att jämföras med den europeiska 19-22 cm kockkniven). Handtag format för handen med mjukt formade skydd för handen som ger säkrare användning och bättre grepp. Mycket användbar allround kniv som man kan använda till nästan vad som helst. Lämpar sig väl till grönsakshackning då höjden på knivbladet gör att knogarna inte slår i skärbrädan. Handdisk rekommenderas. Låt inte kniven ligga i blöt för länge då detta riskerar att påverka trähandtaget negativt.

Gå vidare

IKON Santokukniv 17 cm olivslipad

IKON santokukniv från varumärket Wüsthof. Med knivblad, som en japansk kockkniv, används inte bara för att förbereda asiatisk mat utan även för europeisk matlagning. Olivslipningen ser till att råvarorna inte fastnar i bladet när du hackar samt underlättar när du vill göra tunna skivor. Olivslipningen ser till att råvarorna inte fastnar i bladet när du hackar.

Gå vidare

KOH 4000FC Santoku 18 cm

Koh seriens blad är tillverkat av ett professionellt FC61 Micro Carbide pulverstål. Bladet FRIODUR® is-härdas till en hårdhet av ca. 61 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, gör bladen motståndskraftig mot rostangrepp. och gör så att kniven behåller långvarig skärpa. Bladen har en vacker spegelslipning och graverad logotype. Slipvinkel 19°. Alla knivar är slipade enligt Honbazuke metoden och har traditionellt oktagonalt Japanskt handtag av mörkbrunt/svart Pakkawood. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv. Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör denna kniv mycket allsidig. Det är en mångsidig kökskniv som passar till de flesta göromål i köket. Man kan använda den till att filea kött, fisk, hacka/skiva grönsaker, skära sallad m.m. Den är som ett mellanting mellan kockkniv & grönsakshacka. Tack vare sin användbarhet så har denna modell blivit väldigt populär och blivit en favorit i mångas kök.

Gå vidare

Kuro Santoku 18 cm

Kuro Santoku är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Les Forgés 1890 Santokukniv 17 cm

Santoku kniven är den mest mångsidiga kniven, och ett måste i varje hem. Skivor från råvarorna fastnar inte på bladet, och skärandet går genast snabbare och smidigare. Skär enkelt kött, fisk och grönsaker med denna kniv. Serien Les Forgés 1890 moderna design i kombination med tradition av fint hantverk kommer imponera även den mest kräsna kocken. Knivarna har överlägsen kvalitet, smidda helt från en enda stång av X50CrMoV15 rostfritt stål, som ger en anmärkningsvärd styrka, balans och utmärk skärförmåga. Handtaget av bokträ känns har en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen. Serien lanserades 2019 och tillverkas i Opinels fabrik i Franska alperna.

Gå vidare

Miyabi - Birch-5000MCD Santokukniv 18 cm

Santokukniv i serien Birch-5000MCD från Miyabi. Det här är en liten smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.

Gå vidare

Miyabi - Black-5000 MCD 67 Rocking Santokukniv 18 cm

Rocking santokukniv i serien Black-5000 MCD 67 från Miyabi. Den här kniven har en rundad form, och är en liten smidig kniv med högt blad som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivarna i Miyabis serie Black-5000 MCD 67 har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden. Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Pro Wood Oak Santokukniv 18 cm olivslipad

En santokukniv (japansk kockkniv) med dess höga blad är mycket väl lämpad för alla råvaror som man ska hacka. Friodur® stål- dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och handtag av ek för ett bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.

Gå vidare

Ran Santokukniv 12,5 cm

Santokukniv ur Yaxells exklusiva serie Ran, som är en smidig och nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.

Gå vidare

Ran Santokukniv 16,5 cm

Santokukniv ur Yaxells exklusiva serie Ran. Kniven är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.

Gå vidare

SAI-03 Santokukniv 19 cm

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-03 från Global är en exklusiv santokukniv, perfekt för att skära grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” och syftar till knivens mångsidighet. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

SAI-M03 Santokukniv 13,5 cm

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-M03 från Global är en mindre santokukniv, som med sitt höga blad gör den perfekt för både grönsaker och mindre köttstycken. "Santoku" betyder ”tre användningar” och syftar till knivens mångsidighet. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

San Santokukniv 17,5 cm

SN-1114 santokukniv från Tamahaganes serie San är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

San Tsubame Santokukniv 17,5 cm

SNMH-1114 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

Santokukniv 18 cm Olivträhandtag

Le Creusets santokukniv är en allsidig kniv som med sitt breda knivblad passar bra att både skära och hacka med. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present. Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.

Gå vidare

Shokunin Santokukniv olivslipad 17,5 cm

Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”, vilket syftar på knivens tre huvuduppgifter att skära, tärna och hacka. Den här modellen är olivslipad, vilket betyder att den har små fördjupningar i knivbladet. Det gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.

Gå vidare

Shun Classic Santokukniv 17,5 cm

Japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.

Gå vidare

Shun Classic Santokukniv olivslipad 17,5 cm

Japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött. Kniven är olivslipad vilket gör att ingredienserna snabbt släpper från bladet när du skär. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.

Gå vidare

Super Gou Santokukniv 12,5 cm

Smidig santokukniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, som är en lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.

Gå vidare

Super Gou Santokukniv 16,5 cm

Santokukniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, är en smidig och nätt japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.

Gå vidare

Super Gou Ypsilon Santokukniv 16,5 cm

Fantastiskt vacker och supervass santokukniv Super Gou Ypsilon från Yaxell. Ingår i deras exklusiva serie Super Gou, där "Gou" betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven, som är helt i en klass för sig! Det första ögat känner igen på en Santoku är dess trubbiga nos och att den är något kortare än en traditionell kockkniv. Det japanska ordet ”Santoku” betyder "tre göromål" och skulle kunna översättas till kött, fisk och grönsaker. Men en annan översättning lyder skära, tärna och strimla, och det är just vad som lämpar sig bäst för denna kniv. Knivens blad är 16,5 cm långt och består av imponerande 193 lager stål i knivbladet, 96 på varje sida, som formats i ett vackert damaskusmönster. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Knivbladet är graverat med fyra japanska tecken som betyder ”Super Gou Samurai Spirit”. Handtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet har antibakteriella egenskaper och framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö. Som dekoration syns en vacker krysantemum, vilket är en blomma som används som symbol för det japanska kejsardömet. Yaxell Super Gou Ypsilon santokukniv är ren och skär lyx. En fröjd att arbeta med.

Gå vidare

Twin 1731 Santokukniv 18 cm

Exklusiv santokukniv från Zwillings serie Twin 1731, perfekt för dig som värdesätter högsta kvalitet i köket! Det här är en japanskinspirerad kniv som har ett brett och kraftigt blad. Kniven används till att skära och hacka alla sorters grönsaker, frukter, färska kryddor och kål. Den breda klingan gör att det blir luft mellan bord och knogarna på handen. Eggen är speciellt slipad, så att kniven är extra vass. En riktigt praktisk allroundkniv för köket som kan användas till det mesta. Kniven är smidd för hand ur ett enda stycke stål för att uppnå optimal geometri. Handtaget är elegant, ergonomiskt utformat och gjort av exklusivt obehandlat endast inoljat ebenholtsträ. Knivarna i serien har ett högkvalitativt Cronidur-30®-knivstål, och är FRIODUR®-is-härdade till en hårdhet på 60 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Slipvinkeln är 20° och skärpan kontrolleras med laserprecision. Twin 1731 är Zwillings allra mest exklusiva serie, och har fått sitt namn från när Zwilling startade sin knivproduktion 1731 i Tyskland. Serien är framtagen av den internationellt kände arkitekten och designern Matteo Thun. Zwilling lämnar livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.

Gå vidare

Y-OU Santokukniv 16,5 cm

Santokukniv ur Yaxells serie Y-OU, som är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för såväl grönsaker som kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Kniven har ett blad som består av tre lager stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager är av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish.

Gå vidare

Y-OU Santokukniv olivslipad 18 cm

Olivslipad santokukniv ur Yaxells serie Y-OU, som är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för såväl grönsaker som kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Ett olivslipat blad gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär. Kniven har ett blad som består av tre lager stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager är av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish.

Gå vidare

Zen Santokukniv 16,5 cm

Santokukniv ur Yaxells serie Zen är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.

Gå vidare