Zen Kockkniv 20 cm

Köp Kockknivar från Yaxell

Här finns Kockknivar från Yaxell. Vänligen se och utforska bland produktutbudet från Yaxell på sidan nedan. Här finns det produkter inom Kockknivar att läsa mer om.

5000FCD Kockkniv 16 cm Gyutoh

Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 16 cm är lättare, smidigare än de större kockknivarna men har samma egenskaper.

Gå vidare

7000D Chutoh Kött-/Filékniv 16 cm

Rejäl köttkniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. "Chutoh" betyder köttkniv på japanska. Köttknivar i allmänhet är starka och tåliga för att kunna skära igenom tuffa köttstycken, kombinerat med en sylvass skärpa för att så smidigt som möjligt kunna stycka och skära kött. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.

Gå vidare

7000D Gyotoh Kockkniv 20 cm

Rejäl kockkniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. "Gyotoh" betyder kockkniv på japanska, och detta är en mångsidig kniv, perfekt för att hacka, skala, skiva och putsa kött med. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.

Gå vidare

7000D Santokukniv 18 cm

Santokukniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Kniven passar utmärkt för både grönsaker, fisk och kött. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.

Gå vidare

Ame Kockkniv 21 cm

Snygga kockkniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 21 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad "Ame" betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Gyuto är den japanska benämningen på västerländska kockknivar. Kniven har en aningen lägre profil än japanska kockknivar (santoku) med en spetsigare avslutning på bladet. En gyuto passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.

Gå vidare

Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm

Gyutoh är Japans svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, helt enkelt en allroundkniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken. Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Backaryd Kockkniv 20 cm

Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Används med fördel tillsammans med andra knivar från Anders Petters serie Backaryd. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Gå vidare

Backaryd Santoku kockkniv 18 cm

Medlemserbjudande 281 kr! Logga in eller bli medlem för att få rabattkod och ta del av erbjudandet. Bli din egen stjärnkock med denna kockkniv från Anders Petter. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Gå vidare

Black-5000 MCD 67 Santokukniv 18 cm

Santokukniv i serien Black-5000 MCD 67 från Miyabi. Santokukniven är en smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivarna i Miyabis serie Black-5000 MCD 67 har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden. Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Black 5000 MCD Santokukniv 18 cm

Santokukniv i serien 5000MCD från Miyabi. Santokukniven är en smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivarna i Miyabis serie 5000MCD har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden. Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Bordeaux Cab Franc Kockkniv 20 cm Röd

Denna multifunktionella kockkniv är perfekt balanserad för en unik upplevelse i köket. Kniven är designad att vara en all-round kniv och kan användas till alla tänkbara uppgifter, som till exempel att skära upp kött, skiva grönsaker eller finhacka örter. Bladets höga profil i kombination med det exklusiva skaftet skapar ett gott utrymme mellan hand och skärbräda och mässingsövergången mellan blad och handtag ger utmärkt stöd när man håller kniven i ett så kallat pinch grip. Det högkvalitativa rostfria stålet är optimalt härdat till 58 HRC och säkerställer en rakbladsvass egg som också håller skärpan över tid. Det vackra rundade handtaget är tillverkat av högkvalitativ PMMA och polerad mässing. Kniven kommer i en elegant förpackning och varje kniv är numrerad. Bon Centuri står för elegant design, kvalitet och långvarig prestanda. De framställer knivar som är byggda för att vara lika fina att jobba med som de är dekorativa inredningsdetaljer. Alla knivar från Bon Centuri tillverkas av femte generationens knivmakare i den lilla byn Thiers i Franktike, landet där den moderna kökskniven uppfanns. Endast de främsta materialen används för att säkerställa att knivarna håller över tid.

Gå vidare

Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd

Knivar från Mora är kända för sin höga kvalitet och sitt långa arv. Den klassiska Morakniv med sitt röda spolformade skaft har agerat inspiration för den helt nya köksknivserien. Precis som alla knivar är serien tillverkad i Mora där design, material och metoder förfinas kontinuerligt för att uppnå absolut bästa resultat. Kockkniven har en bladlängd på 22 cm. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp. Kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen ger en säker hantering och förhindrar stickskador.

Gå vidare

Classic Ikon Kockniv 18 cm Svart

Classic Ikon kockkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Kockkniven kan vara den viktigaste kniven i köket. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Classic Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.

Gå vidare

Classic Kockniv 16 cm

Classic kockkniv från tyska varumärket Wüsthof. Kockkniven kan vara den viktigaste kniven i köket. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Classic har du ett helt bolster för extra bra säkerhet. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.

Gå vidare

Crafter Kockkniv 16 cm

Smidig kockkniv ur Wüsthofs serie Crafter. Knivens breda blad är idealisk för att skära och hacka alla typer av råvaror med och garanterar att kniven enkelt glider igenom dem. Kniven har ett vackert skaft i rökt ekträ med nitar som ger den längre hållbarhet, och gör att den ligger bekvämt i handen. Tillverkad Tyskland.

Gå vidare

Deluxe Kockkniv 14 cm

Vacker och elegant kockkniv i svart keramik med handtag i pakkaträ och rostfritt stål. Designen är inspirerad av traditionellt japanskt hantverk och kniven är handgjord i Seki, Japan. Handtagets ergonomiska utformning ger inte bara komfort utan förbättrar också skärprestandan. En keramisk kockkniv som denna är ett ovärderligt redskap i köket, med den skivar du kött, fisk och grönsaker utan problem. Den är något mindre i storlek än en ordinär kockkniv med sitt knivblad på 14 cm. Investera i en japansk kvalitetskniv och njut av livet och matlagningen. Från japanska Kyocera och dess serie Delux. Delux-serien är en serie svarta keramiska knivar med handtag i vackert och tåligt pakkaträ. Överlägsen i sin skärpa och förmåga att behålla den.

Gå vidare

Deluxe Kockkniv 16 cm

Vacker och elegant kockkniv i svart keramik med handtag i pakkaträ och rostfritt stål, knivbladet är 16 cm långt. Designen är inspirerad av traditionellt japanskt hantverk och kniven är handgjord i Seki, Japan. Handtagets ergonomiska utformning ger inte bara komfort utan förbättrar också skärprestandan. En mycket fin kockkniv som passar för att skära alla typer av kött, grönsaker mm. Investera i en japansk kvalitetskniv och njut av livet och matlagningen. Från japanska Kyocera och dess serie Delux. Delux-serien är en serie svarta keramiska knivar med handtag i vackert och tåligt pakkaträ. Överlägsen i sin skärpa och förmåga att behålla den.

Gå vidare

Deluxe Kockkniv 18 cm

Vacker och elegant kniv i svart keramik med handtag i pakkaträ och rostfritt stål, knivbladet är 18 cm långt. Designen är inspirerad av traditionellt japanskt hantverk och kniven är handgjord i Seki, Japan. Handtagets ergonomiska utformning ger inte bara komfort utan förbättrar också skärprestandan. Investera i en japansk kvalitetskniv och njut av livet och matlagningen. Från japanska Kyocera och dess serie Delux. Delux-serien är en serie svarta keramiska knivar med handtag i vackert och tåligt pakkaträ. Överlägsen i sin skärpa och förmåga att behålla den.

Gå vidare

Edge Debakniv 12 cm Svart

En debakniv används traditionellt till att filéa fisk, skärpan och vikten i det lite tjockare knivbladet gör att du lätt kan glida längs fiskens ben och skära ut fina filéer. Men en debakniv är mycket mångsidig och kan med fördel även användas till att både skära kött och hacka grönsaker. Fiskars Edge Debakniv har en bladlängd på 12 cm. Edge, knivarna från Fiskars med den enkla och stilrena svarta designen. Tillverkade i japanskt rostfritt stål av högsta kvalitet för att garantera skärpa och med ergonomiska handtag, kommer de lätt bli en snygg favorit i köket. Gillar du Edgeknivarna finns det många olika modeller att komplettera med.

Gå vidare

Edge Kockkniv 15 cm Svart

En liten traditionell kockkniv ur Fiskars Edgeserie. Perfekt att skära både grönsaker och kött med. Men en bladlängd på 15 cm. Edge, knivarna från Fiskars med den enkla och stilrena svarta designen. Tillverkade i japanskt rostfritt stål av högsta kvalitet för att garantera skärpa och med ergonomiska handtag, kommer de lätt bli en snygg favorit i köket. Gillar du Edgeknivarna finns det många olika modeller att komplettera med.

Gå vidare

Edge Santokukniv 17 cm Svart

En Santokukniv är ofta både lite kortare och tunnare jämfört med en traditionell kockkniv. Santokuo lämpar sig speciellt bra när man arbetar med snabba hackrörelser och med grönsaker eller lättare livsmedel. Santokukniven är ett självklart komplement till kockkniven i din knivsamling. Fiskars Edge Santokukniv har en bladlängd på 17 cm. Edge, knivarna från Fiskars med den enkla och stilrena svarta designen. Tillverkade i japanskt rostfritt stål av högsta kvalitet för att garantera skärpa och med ergonomiska handtag, kommer de lätt bli en snygg favorit i köket. Gillar du Edgeknivarna finns det många olika modeller att komplettera med.

Gå vidare

Edonist Kockkniv 20 cm Stål/svart

En kockkniv i serien Edonist tillverkad i Thiers, som är centrum för knivproduktionen i Frankrike. Utmärkt till att skära, dela och hacka kött och grönsaker. Tillverkad i kvalitetsstål förstärkt med kväve 4116 NITRO+ för förstklassig hållbarhet och hårdhet. Kniven är individuellt handpolerad och passar till hemma kockar som professionella kockar.

Gå vidare

Filékniv 15,5 cm

Smidig filékniv ur serien Spitzenklasse Plus från tyska WMF. Kniven är med sitt ergonomiska handtag och flexibla knivblad perfekt till att filea fisk. Knivbladet är tillverkat i härdat specialstål och är behandlat för att stå emot rost och övrigt slitage. Genomgående tysk kvalitet och design.

Gå vidare

Fiskars - Functional Form Asiatisk Kockkniv 17 cm

En japansk kockkniv av Santoku-typ med blad som är speciellt lämpad för att hacka grönsaker eller att skära kött. Softgriphandtaget gör att kniven ligger mycket bekvämt och bra i handen medan du arbetar. Bladlängd 17 cm. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.

Gå vidare

Fiskars - Functional Form Kockkniv med Bladskydd 20 cm

En mångsidig kockkniv ur Fiskars Funtional Formserie. Men ett Softgrip-handtag som gör att kniven ligger bra i handen och med en bladlängd på 20 cm är detta en riktig allround kniv. Kniven kommer med ett skydd som gör diskningen i maskin skonsam och skyddar kniven vid förvaring. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.

Gå vidare

Fiskars - Functional Form Kökskniv 20 cm

Functional Forms Kökskniv är en allroundkniv för alla typer av skäruppgifter i ditt kök. Tillverkad i rosftritt stål och med ett bekvämt Softgriphandtag ligger den bra i handen när du arbetar. Bladlängd 20 cm. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.

Gå vidare

Fuji Kockkniv 17 cm

Fuji kockkniv från japanska Kyocera. Kniven har ett 8-kantigt handtag av pakkaträ som ligger helt perfekt i handen. Det vita keramiska bladet på 17 cm kompletterar elegansen i pakkaträ-handtaget, vilket ger kniven en harmonisk blandning av traditionellt och modernt och gör matlagningen till en glädje. Bladet är tillverkat i vit Z206-keramik och håller sig därför rakbladsvasst länge. Mycket komplett och mångsidig kökskniv, som används till att hacka, skiva och tärna alla möjliga sorters råvaror. Kniven ingår i Kyoceras Fuji-serie som är utvecklad med Fujiberget i åtanke, som en av nationens skatter.

Gå vidare

Functional Form Kockkniv 16 cm

En mångsidig, lite mindre kockkniv ur Fiskars Funtional Formserie. Men ett Softgrip-handtag som gör att kniven ligger bra i handen och med en bladlängd på 16 cm är detta en riktig allround kniv. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.

Gå vidare

G-16 Kockkniv 24 cm

G-16 från Global Classic är en stor kockkniv som med lätthet tar sig an allehanda skär- och hackmoment i köket. Det ergonomiska handtaget gör att du kan jobba länge i köket utan att bli trött i hand och handled. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-2 Kockkniv 20 cm

G-2 från Global Classic är den klassiska kockkniven, och har haft samma design sedan lanseringen 1985. Perfekt till det mesta i köket. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-29 Köttkniv/fiskkniv 18 cm

G-29 från Global Classic är en allsidig kött- och fiskkniv. Med sitt kraftiga och höga blad är den utmärkt för hantering av både fisk och fågel. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-4 Kockkniv 18 cm oriental

G-4 från Global Classic är en kockkniv av orientalisk modell som är lättarbetad och en utmärkt allroundkniv. Passar bra till såväl till hacka grönsaker som till att skära köttråvaror. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-55 Kockkniv 18 cm

G-55 från Global Classic är en något mindre kockkniv än den klassiska G-2. Kniven är smidig och lättarbetad och en perfekt allroundkniv. Passar till både grönsaker och kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-77 Kockkniv 20 cm olivslipad

G-77 från Global Classic är en smidig och lätthanterad kockkniv med olivslipning, vilket gör att råvaran släpper lättare från bladet. Passar till såväl att hacka grönsaker som till att skära köttråvaror. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm

G-79 från Global Classic är en smidig och lätthanterad kockkniv med olivslipning, vilket gör att råvaran släpper lättare från bladet. Passar till såväl att hacka grönsaker som till att skära köttråvaror. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-96/AN 35 år Kockkniv Oliv 19 cm

Nu fyller Globalkniven 35 år och är vassare än någonsin! Denna kockkniv är framtagen för Globals 35-årsjubileum och finns i begränsad utgåva. En riktigt smidig och lätthanterad kockkniv med olivslipning, vilket gör att råvaran släpper lättare från bladet. Passar till såväl att hacka grönsaker som till att skära köttråvaror. Bladlängd 19 cm. Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-96/AN 35 år Kockkniv Oliv 19 cm + Paketinslagning

Den här produkten kommer inslagen. Nu fyller Globalkniven 35 år och är vassare än någonsin! Denna kockkniv är framtagen för Globals 35-årsjubileum och finns i begränsad utgåva. En riktigt smidig och lätthanterad kockkniv med olivslipning, vilket gör att råvaran släpper lättare från bladet. Passar till såväl att hacka grönsaker som till att skära köttråvaror. Bladlängd 19 cm. Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

Gen Gåvoset Kockkniv + Bladskydd

Fint gåvoset från Kyocera som består av en kockkniv med bladskydd förpackat i en snygg presentask. Kockkniven Gen med keramikblad på 14 cm är en mycket bra allroundkniv för matlagningen. Kniven är rakbladsvass och knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror. Kniven har ett svart plasthandtag som är bekvämt att hålla i. Perfekt present till den som gillar att laga mat!

Gå vidare

Gen Kockkniv 14 cm

Keramisk kockkniv från Kyocera, en mycket bra allroundkniv för matlagningen. Kniven är rakbladsvass och håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Bara diamant är hårdare. Men när den behöver skärpas går det enkelt med ett diamantbryne. Knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror.

Gå vidare

Gen Kockkniv japansk 11,5 cm

Liten keramisk kockkniv med högt blad, från japanska Kyocera. Perfekt för hemmakocken, den här kniven kommer att användas dagligen och blir snabbt en favorit i köket. Perfekt för frukt, grönsaker och benfritt kött. Det keramiska bladet är av hög kvalitet och håller därför skärpan länge. Den släta ytan i bladet motstår bakterier och gör rengöringen mycket enkel. Skölj snabbt med vatten och torka med en kökshandduk.

Gå vidare

GF-33 Kockkniv smidd 21 cm

GF-33 från Global Classic är en rejäl kockkniv smidd ur ett enda stycke. Kniven har trots sin tyngd perfekt balans. Användningsområdet är framförallt stora köttråvaror samt grova grönsaker där knivens tyngd kommer till sin fördel i skär- och hackmomenten. Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GF står för Global Forged; knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GF-34 Kockkniv smidd 27 cm

GF-34 från Global Classic är en stor kockkniv smidd ur ett enda stycke. Kniven har trots sin tyngd perfekt balans. Användningsområdet är framförallt stora köttråvaror samt grova grönsaker där knivens tyngd kommer till sin fördel i skär- och hackmomenten. Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GF står för Global Forged; knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GF-35 Kockkniv smidd 30 cm

GF-35 från Global Classic är Globals största smidda kockkniv. Kniven har trots sin tyngd perfekt balans. Användningsområdet är framförallt stora köttråvaror samt rotfrukter där knivens tyngd kommer till sin fördel i skär- och hackmomenten. Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GF står för Global Forged; knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

Global - GN-008 Kockkniv oriental 16 cm

GN-008 från Globals orientaliska serie Ni är en mindre kockkniv som med sin storlek och smidighet passar perfekt till att skära och hacka grönsaker samt mindre köttstycken. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GN-001 Kockkniv olivslipad oriental 16 cm

GN-001 från Globals orientaliska serie Ni är en mindre kockkniv med olivslipning, vilket gör att råvaran släpper lättare från bladet. Kniven passar till att skära grönsaker och mindre köttstycken. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GN-002 Kockkniv olivslipad oriental 20 cm

GN-002 från Globals orientaliska serie Ni är en kockkniv med olivslipning som snabbt blir en favorit i köket. En kockkniv passar till allehanda skär- och hackningsuppdrag i köket, och olivslipningen bidrar till att råvaran lättare släpper från knivbladet. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GN-003 Kockkniv olivslipad oriental 26 cm

GN-003 från Globals orientaliska serie Ni är en stor kockkniv med olivslipning som snabbt blir en favorit i köket. En kockkniv passar till allehanda skär- och hackningsuppdrag i köket, och olivslipningen bidrar till att råvaran lättare släpper från knivbladet. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GN-009 Kockkniv oriental 20 cm

GN-009 från Globals orientaliska serie Ni är en kockkniv i den klassiska storleken. Med den här modellen tar du dig an det mesta som ska hackas och skäras i köket. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GN-010 Kockkniv oriental 26 cm

GN-010 från Globals orientaliska serie Ni är en stor och rejäl kockkniv som snabbt blir en trotjänare i köket. Det här den största modellen på kockkniv och den är perfekt att använda till de större grönsakerna och köttstyckena. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

Gou Kockkniv 20 cm

Klassisk kockkniv ur Yaxells mycket exklusiva serie Gou, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker. "Gou" betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket! Knivens blad består av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet framställs av linneduk och specialplast, som pressas samman under högt tryck och hög temperatur. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av tre kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen. Knappen pryds av ett emblem med det japanska tecknet för Gou.

Gå vidare

Gourmet Kockkniv 20 cm

En av dem viktigaste redskapen i köket en kockkniv för att skära, dela och hacka. Kniven gör sig utmärkt för att skära stora bitar kött och även frukt och grönsaker. Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.

Gå vidare

Grand Maitre Kockkniv 20 cm smidd med rosenträhandtag

Denna fantastiska smidda kockkniv med vackert rosenträhandtag och 20 cm långt knivblad hör till Grand Maître serien. Detta är en mycket välbalanserad kniv som passar att skära vad som helst med (kött, fisk, fågel och grönsaker). Handtaget är format för handen med mjuka handskydd som ger säkrare användning och bättre grepp. En bra instegsmodell som går att använda till mycket, denna storlek bör finnas i varje kök. Handdisk rekommenderas och kniven bör inte bli liggandes i fuktiga eller våta förhållanden för länge då trähandtaget kan påverkas negativt av det.

Gå vidare

GS-3 Kockkniv 13 cm

GS-3 från Global Classic är en liten och lätthanterad kockkniv som passar till alla hacka och skära grönsaker och mindre köttstycken. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment; de har ett något mindre handtag.

Gå vidare

Hackkniv Kinesisk 18,5 cm

Rejäl hackkniv ur serien Spitzenklasse Plus från tyska WMF. Kniven är med sitt ergonomiska handtag perfekt till att skära, dela eller hacka de allra flesta råvaror. Knivbladet är tillverkat i härdat specialstål och är behandlat för att stå emot rost och övrigt slitage. Genomgående tysk kvalitet och design.

Gå vidare

Hammered Kockkniv 20 cm

Hammered kockkniv från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av Micarta. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.

Gå vidare

Ideal Kockkniv 15 cm Stål/svart

En liten kockkniv i serien Ideal. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) vilket gör att kniven håller skärpan länge och lätt att underhålla.

Gå vidare

Ideal Kockkniv 20 cm Stål/svart

En kockkniv i serien Ideal. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) vilket gör att kniven håller skärpan länge och lätt att underhålla.

Gå vidare

Ideal Kockkniv 25 cm Stål/svart

En stor kockkniv i serien Ideal. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) vilket gör att kniven håller skärpan länge och lätt att underhålla.

Gå vidare

Ideal Provence Kockkniv 20 cm Stål/olivträ

En klassisk kockkniv i serien Ideal Provence. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) som håller skärpan länge och gör kniven lätt att underhålla. Handtag i olivträ.

Gå vidare

IKON Kockkniv 23 cm

IKON kockkniv från varumärket Wüsthof. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Det exklusiva trähandtaget, ligger varmt och mjukt i handen. Diskas för hand, inte i diskmaskin. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.

Gå vidare

Kasumi Kockkniv 24 cm

Chromium Mov 32 Lager V-Gold Super Framtagen för proffs och kräsna hemmakockar. Kasumi knivar är smidda med 32 lager rostfritt stål. Mellanlagret som fungerar som skäreggen är tillverkad av V Gold nr 10 rostfritt stål. En utmärkt kniv som passar perfekt till att skära kött och kyckling.

Gå vidare

Kockkniv 14 cm

Knivar med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Tillverkad i svenskt kvalitetsstål från Sandvik med optimal hårdhet. Professional Secrets knivar har ett handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv ”kockgreppet”. Detta grepp skonar pekfingret. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen utan eliminerar även potentiella smutsfällor. Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet och hårdare stål kan slipas till en vassare egg, därför är stålet i knivarna mellanhårt. Kniven kommer i ett kanvasfodral som skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport.

Gå vidare

Kockkniv 14 cm Professional

Chromium Molybdenum Vanadium X50CRMOV15 Framtagen för proffs och kräsna hemmakockar. Kockkniv professional av molybdenum vanadium stål och har ett 18/8 greppvänligt rostfritt handtag. En slitstark kockkniv som passar perfekt till att skära kött, kyckling eller grönsaker.

Gå vidare

Kockkniv 15 cm Olivträhandtag

Le Creusets kockkniv är en allsidig kniv som med sitt rundade knivblad passar bra till att skära, strimla och hacka med då man rör kniven i en vaggande rörelse. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present. Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.

Gå vidare

Les Forgés 1890 Kockkniv 17 cm

En mindre kockkniv är ett måste i varje hem. Kniven passar lika fint till att skära kött, som att tärna grönsaker och frukt. Serien Les Forgés 1890 moderna design i kombination med tradition av fint hantverk kommer imponera även den mest kräsna kocken. Knivarna har överlägsen kvalitet, smidda helt från en enda stång av X50CrMoV15 rostfritt stål, som ger en anmärkningsvärd styrka, balans och utmärk skärförmåga. Handtaget av bokträ känns har en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen. Serien lanserades 2019 och tillverkas i Opinels fabrik i Franska alperna.

Gå vidare

Les Forgés 1890 Kockkniv 20 cm

En kockkniv med ett långt blad som gör det enkelt att skära frukt, grönsaker, kött och mycket mer. Serien Les Forgés 1890 moderna design i kombination med tradition av fint hantverk kommer imponera även den mest kräsna kocken. Knivarna har överlägsen kvalitet, smidda helt från en enda stång av X50CrMoV15 rostfritt stål, som ger en anmärkningsvärd styrka, balans och utmärk skärförmåga. Handtaget av bokträ känns har en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen. Serien lanserades 2019 och tillverkas i Opinels fabrik i Franska alperna.

Gå vidare

Norden Kockkniv liten 12 cm

Norden Liten kockkniv är en praktisk allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.

Gå vidare

Premium Cut Kockkniv 20 cm Red diamond

Chefs No. 1 påminner om den klassiskt västerländska kockkniven och kan användas universellt i köket eller vid grillen. Den knivförande handen är alltid korrekt positionerad och kraften överförs därmed optimalt till bladet vid snitt i bägge riktningar. Detta är inte bara tidseffektivt utan skyddar även bladet. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i akrylplast, noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.

Gå vidare

Premium Cut Kockkniv 30 cm Micarta

Bladets form på Barbeque No. 1 påminner om en machete och är idealisk för att skära stora bitar av kött, fisk eller grönsaker. Handtaget är ergonomiskt fulländat där den knivförande handen automatiskt finner sin säkra position i ett starkt grepp vilket garanterar ett precist och energibesparande användande av kniven. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i micarta (ett kompositmaterial), noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.

Gå vidare

Ran Kockkniv 20 cm

Klassisk kockkniv ur Yaxells exklusiva serie Ran, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.

Gå vidare

Ran Kockkniv 25,5 cm

Stor kockkniv ur Yaxells exklusiva serie Ran som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.

Gå vidare

Roma Kockkniv 20 cm

Från Exxent och deras serie Roma kommer denna kockkniv. Bladet är 20 cm långt och gjort av X50CrMoV15 - ett stål som är tåligt, står emot rost och har bra skäregenskaper. Handtaget är tillverkat i svart plast (POM), vilket är slitstarkt, hållbart och beständigt. En riktigt bra kockkniv är ett måste i varje kök och denna är mycket allsidig och smidig att arbeta med. Med den kan du skära, hacka och tärna allt från kött och fågel till grönsaker och rotfrukter.

Gå vidare

Roma Kockkniv 25 cm

Från Exxent och deras serie Roma kommer denna kockkniv. Bladet är 25 cm långt och gjort av X50CrMoV15 - ett stål som är tåligt, står emot rost och har bra skäregenskaper. Handtaget är tillverkat i svart plast (POM), vilket är slitstarkt, hållbart och beständigt. En riktigt bra kockkniv är ett måste i varje kök och denna är mycket allsidig och rejäl i storlek att arbeta med. Med den kan du skära, hacka och tärna allt från kött och fågel till grönsaker och rotfrukter.

Gå vidare

Rosenträ Kockkniv 15 cm

Denna lilla smidiga kökskniv med 15 cm långt blad är mångsidig i köket! Den är lätt att skärpa och har låg vikt vilket uppskattas av många. Det mjuka och fina handtaget av rosenträ gör varje kniv unik. Handdisk rekommenderas. Låt inte kniven ligga blött för länge, trä är ett organiskt material som kan påverkas negativt av för mycket fukt.

Gå vidare

Rosenträ Kockkniv 19 cm

En 19 cm lång kockkniv med greppvänligt rosenträhandtag. Längden på bladet gör denna kniv särskilt bra som allroundkniv. Lätt att arbeta med och låg vikt gör den också lätt att hantera. Tack vare stålets mix i knivbladet håller denna kniv skärpan mycket bra samtidigt som den är lätt att slipa upp.

Gå vidare

Rosenträ Kockkniv 20 cm XA Bred

Denna kockkniv med 20 cm högt knivblad och stort trähandtag passar personer med stora händer. Det höga bladet gör att man lugnt och säkert kan hacka på utan risk för att handen slår i skärbrädan. Just det 20 cm långa bladet är en perfekt storlek som en baskniv i köket.

Gå vidare

SAI-01 Kockkniv 19 cm

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-01 från Global är en exklusiv kockkniv för alla tillfällen. Kockknivens speciella modell med extra hög kropp gör det möjligt att hacka utan att handen slår i skärbrädan. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

SAI-06 Kockkniv 25 cm

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-06 från Global är en större kockkniv är perfekt till store köttstycken och grönsaker. Kockknivens speciella modell med extra hög kropp gör det möjligt att hacka utan att handen slår i skärbrädan. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

SAI-M01 Kockkniv 14 cm

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-M01 från Global är en mindre kockkniv som passar till mindre köttstycken och grönsaker. Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar men i en liten och mycket lättarbetad kniv. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket.

Gå vidare

San Kockkniv 18 cm

SN-1106 från Tamahaganes serie San är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

San Kockkniv 21 cm

SN-1105 från Tamahaganes serie San är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

San Kockkniv 24 cm

SN-1104 från Tamahaganes serie San är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

San Kyoto Kockkniv 21 cm

SNK-1105 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en mindre kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

San Kyoto Kockkniv 27 cm

SNK-1103 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en stor kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

San Tsubame Kockkniv 21 cm

SNMH-1105 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en liten kockkniv som fungerar till det mesta i köket, med sitt längre blad underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

San Tsubame Kockkniv 24 cm

SNMH-1104 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en klassisk kockkniv som fungerar till det mesta i köket, med sitt längre blad underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

Shokunin Kockkniv 21 cm

Kockkniven är kockens bästa vän. Det är en mångsidig knivmodell som du kan använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Tyngden i knivbladet underlättar när du arbetar med stora köttstycken och rotsaker. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.

Gå vidare

Shun Classic Kockkniv 25 cm

Extra lång japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära stora grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.

Gå vidare

Spitzenklasse Plus Kockkniv 15 cm Stål/Svart

En kockkniv i serien Spitzenklasse Plus. Knivbladet är tillverkat i härdat specialstål och kniven är med sitt ergonomiska handtag perfekt till att skära, dela eller hacka de allra flesta råvaror. Genomgående tysk kvalitet och design.

Gå vidare

STEEL 7000D Gyotoh Kockkniv 24 cm

Rejäl kockkniv ur Miyabis exklusiva serie STEEL 7000D. "Gyotoh" betyder kockkniv på japanska, och detta är en mångsidig kniv, perfekt för att hacka, skala, skiva och putsa kött med. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.

Gå vidare

Super Gou Kockkniv 20 cm

Klassisk kockkniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker. "Gou" betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket! Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.

Gå vidare

Super Gou Ypsilon Kockkniv 20 cm

Fantastiskt vacker och supervass kniv Super Gou Ypsilon Kockkniv från Yaxell. Ingår i deras exklusiva serie Super Gou, där "Gou" betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven, som är helt i en klass för sig! Dess blad är 20 cm långt vilket passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker. Knivens blad består av imponerande 193 lager stål i knivbladet, 96 på varje sida, som formats i ett vackert damaskusmönster. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Knivbladet är graverat med fyra japanska tecken som betyder ”Super Gou Samurai Spirit”. Handtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet har antibakteriella egenskaper och framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö. Som dekoration syns en vacker krysantemum, vilket är en blomma som används som symbol för det japanska kejsardömet. Yaxell Super Gou Ypsilon kockkniv är ren och skär lyx. En fröjd att arbeta med.

Gå vidare

Swiss Classic Kockkniv 19 cm Svart

Denna kockkniv med ett blad på 19 cm är mycket användbar och lätthanterlig i köket. Skär kött, frukt och grönsaker i alla former och storlekar - det tunna skarpa bladet ger dig precis det resultat du önskar. Det ergonomiska handtaget är tillverkat av TPE-plast (termoplastisk elastomer) vilket har lite gummiliknande egenskaper och ger dig ett riktigt bra grepp.

Gå vidare

Swiss Modern Kockkniv 15 cm Valnöt

Elegant kockkniv från schweiziska Victorinox. En mångsidig, lite mindre kockkniv, med en bladlängd på 15 cm. En riktig allround-kniv. Handtaget är tillverkat av europeisk valnöt och ger en varm och naturlig känsla att hålla i, samtidigt som det är ergonomiskt. Denna moderna kökskniv skär smidigt och enkelt genom alla typer av mat, och med sitt smala, precisionsspetsiga blad passar det särskilt bra till mindre uppgifter så som skalning eller borttagning av stjälk och kärnor i frukt.

Gå vidare

Tevere Kockkniv 20 cm Trä

Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.

Gå vidare

Twin Fin II Kockkniv 20 cm

Kockkniv ur Zwillings serie Twin Fin II är en stor allround-kniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivens blad är tillverkat av N60 rostfritt stål, vilket är ett mycket hårt material som behåller skärpan länge och står emot rostangrepp. Handtaget i 18/8 rostfritt stål är framtaget för att ligga väl i handen. Kniven är handtillverkad i Seki, Japan. Tål diskmaskin.

Gå vidare

Wasabi Black Kockkniv 20 cm

Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.

Gå vidare

Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm

Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.

Gå vidare

Y-OU Kockkniv 20 cm

Klassisk kockkniv ur Yaxells serie Y-OU, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Kniven har ett blad som består av tre lager stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager är av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish.

Gå vidare

Zen Knivset Kockkniv+Allkniv

Set med en kockkniv och en allkniv ur Yaxells serie Zen. Kockkniven kan du använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Allkniven är bättre lämpad för finstilt arbete, till exempel att hacka lök, chili, örter och mindre frukter. Knivarnas blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger knivarna ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtagen är tillverkade i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.

Gå vidare

Zen Kockkniv 20 cm

Prisbelönt kockkniv ur Yaxells serie Zen. Detta är en klassisk kockkniv som passar till de flesta uppgifter i köket. Tyngden i bladet underlättar vid arbete med stora köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.

Gå vidare