Zen Hacka kinesisk 18 cm

Köp Grönsaksknivar från Yaxell

Här finns Grönsaksknivar från Yaxell. Vänligen se och utforska bland produktutbudet från Yaxell på sidan nedan. Här finns det produkter inom Grönsaksknivar att läsa mer om.

7000D Shotoh Grönsakskniv 13 cm

Smidig grönsakskniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Kniven är perfekt för de små och precisa uppdragen i köket så som att skala frukt och grönsaker. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.

Gå vidare

Ame Kiritsuke 23 cm

Snygga Ame Kiritsuke, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 23 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad "Ame" betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. En mångsidig, vacker kniv som framförallt används för att skära fisk, kött och att hacka grönsaker – något som knivens unika design lämpar sig väl för. Kiritsukekniven återfinns hos de flesta professionella japanska kockar och har en självklar plats i köket hos den knivintresserade.

Gå vidare

Backaryd Grönsakskniv 9 cm

Liten kniv som passar perfekt till både grönsaker och frukt. Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Används med fördel tillsammans med andra knivar från Anders Petters serie Backaryd. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Gå vidare

Birch 5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm

Rejäl grönsakskniv i serien Birch 5000MCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte "hugga". Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan. Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.

Gå vidare

Deluxe Grönsakshack 16 cm

Vacker och elegant kniv i svart keramik med handtag i pakkaträ och rostfritt stål, knivbladet är 16 cm långt. Designen är inspirerad av traditionellt japanskt hantverk och kniven är handgjord i Seki, Japan. Handtagets ergonomiska utformning ger inte bara komfort utan förbättrar också skärprestandan. Det är en kniv som är rektangulär i sin form och underbar att hacka frukt och grönt med. Investera i en japansk kvalitetskniv och njut av livet och matlagningen. Från japanska Kyocera och dess serie Delux. Delux-serien är en serie svarta keramiska knivar med handtag i vackert och tåligt pakkaträ. Överlägsen i sin skärpa och förmåga att behålla den.

Gå vidare

Functional Form+ Tomatkniv 11 cm

Knivarna i Fiskars serie Functional Form+ är perfekt balanserade för exakt snitt och enkel hantering. Bladet av rostfritt stål är hållbart och alla material tål maskindisk. Tomatkniven har ett litet, tandat blad som är perfekt när du ska skiva frukt och grönsaker med tunt skal. - Rostfritt stål av hög kvalitet - Korrosionsskydd - Bekvämt PP-handtag - Tål maskindisk

Gå vidare

G-49 Kinesisk grönsakshacka 18 cm

G-49 från Global Classic är en kinesisk grönsakshacka med ett högt och brett blad. Kniven har trots sin storlek perfekt balans. Användningsområdet är framförallt stora grova grönsaker där knivens tyngd kommer till sin fördel i hackmomenten. Knivbladet är 2,2 mm bred över ryggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-5 Grönsakskniv 18 cm

G-5 från Global Classic är en grönsakshacka med högt blad och tvärt bladavslut med perfekt balans. Optimal för att hacka och skära diverse grönsaker. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-81 Grönsakskniv olivslipad 18 cm

G-81 från Global Classic är en olivslipad grönsakshacka med högt blad och tvärt knivbladsslut och väl avvägd balans, perfekt att hacka och skära alla typer av grönsaker med. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

Gen Skalkniv 11 cm

Liten keramisk skalkniv från Kyocera. Kniven är rakbladsvass och håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Bara diamant är hårdare. Men när den behöver skärpas går det enkelt med ett diamantbryne. Knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror.

Gå vidare

GF-36 Grönsakskniv smidd 20 cm

GF-36 från Global Classic är en grönsakshacka med ett högt blad och tvärt bladslut, smidd ur ett enda stycke. Kniven har trots sin tyngd perfekt balans. Användningsområdet är framförallt stora grova grönsaker och rotfrukter där knivens tyngd kommer till sin fördel i hackmomenten. Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GF står för Global Forged; knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GN-006 Grönsakskniv olivslipad oriental 18 cm

GN-006 från Globals orientaliska serie Ni är en grönsakskniv, som med sitt höga blad och rundade knivspets passar bra att strimla och hacka t.ex. grönsaker, frukt och nötter med. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GNM-02 Grönsakskniv olivslipad oriental 15 cm

GNM-02 från Globals orientaliska serie Ni är en mellanstor grönsakskniv med ett högt knivblad som passar bra att hacka, strimla och skära frukt och grönt med. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

GNM-07 Grönsakskniv oriental 15 cm

GNM-07 från Globals orientaliska serie Ni är en mellanstor grönsakskniv som med sin böjda spets gör den idealisk att hacka, skära och strimla grönsaker och även kött med. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

Gourmet Grönsakskniv 14 cm

En av dem viktigaste redskapen i köket en grönsakskniv för att skära, dela och hacka. Kniven har ett kortare blad som passar dig som föredrar en mindre kniv med men samma funktion som en vanlig kockkniv. Lika utmärkt att använda till kött och fisk som grönsaker eller örter. Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.

Gå vidare

Gourmet Grönsakskniv Tandad 14 cm

En av dem viktigaste redskapen i köket en grönsakskniv för att skära, dela och hacka. Kniven har ett kortare blad som passar dig som föredrar en mindre kniv, samt ett tandad blad som skär enkelt igenom frukt och grönt med hårt skal. Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.

Gå vidare

Gourmet Nakiri 17 cm

En japansk grönssakskniv som är perfekt att hacka och skära frukt och grönsaker. Kniven har ett tunt blad med en extra tyngd som gör att den skär igenom råvarorna enklare när du hackar. Kniven gör jobbet för dig! Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.

Gå vidare

GS-5 Grönsakskniv 14 cm

GS-5 från Global Classic är en liten och smidig grönsakshacka med högt blad och tvärt bladavslut med perfekt balans. Optimal för att hacka och skära mindre grönsaker. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment; de har ett något mindre handtag.

Gå vidare

GS-91 Grönsakskniv olivslipad 14 cm

GS-91 från Global Classic är en liten grönsakshacka med högt blad och tvärt bladavslut med perfekt balans. Optimal för att hacka och skära diverse grönsaker. Det olivslipade bladet bidrar till att grönsaker och rotfrukter släpper lätt från bladet. Extra fördelaktigt vid exempelvis potatis. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment; de har ett något mindre handtag.

Gå vidare

Kuro Chopper 18 cm

Kuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm

Rejäl grönsakskniv i serien Raw 5000 FCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte "hugga". Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan. Knivbladet är uppbyggt av 49 lager FC61-stål som ger en riktigt vass egg. Handtag av pakkaträ.

Gå vidare

Raw 5000FCD Nakiri 17 cm

Rejäl grönsakskniv i serien Raw 5000FCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte "hugga". Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan. Knivbladet är uppbyggt av 49 lager FC61-stål som ger en riktigt vass egg. Handtag av pakkaträ.

Gå vidare

SAI-04 Grönsakskniv 19 cm

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-04 från Global är en exklusiv grönsakskniv, som med sitt höga och raka knivblad lämpar sig perfekt för att skära och hacka grönsaker. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

SAI-M06 Grönsakskniv 15 cm

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-M06 från Global är en mindre grönsakshacka som med sitt höga och raka bladslut passar perfekt för att skära och hacka mindre typer av grönsaker och frukt. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

San Grönsakskniv 16 cm

SN-1116 från Tamahaganes serie San är en mindre grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

San Kyoto Grönsakskniv 16 cm

SNK-1116 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en mindre grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

San Tsubame Grönsakskniv 16 cm

SNMH-1116 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en mindre grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

Shokunin Grönsakshacka 18 cm

Grönsakskniven är en effektiv kniv. Bladet är nästintill rektangulärt, vilket gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen är perfekt när du behöver ha bra kontroll över ditt snitt, exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.

Gå vidare

Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri

Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker. Om Nakiri Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.

Gå vidare

Yaxell - Gou Grönsakskniv 18 cm

Grönsakskniven Gou från Yaxell är en effektiv kniv med ett nästintill rektangulärt blad som gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen är perfekt när du behöver ha bra kontroll över ditt snitt, exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt. Yaxell Gou är en enastående knivserie – bokstavligt talat. Namnet betyder ”den enastående” på japanska. Knivbladet är uppbyggt av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Som en extra finish är alla blad graverade med det japanska tecknet för Gou. Hårdhetsgraden är 62–64 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Gå vidare

Zen Grönsakskniv 18 cm

Grönsakshacka ur Yaxells serie Zen. På japanska kallas en grönsakshacka "nakiri" och kniven kännetecknas av sin nästintill rektangulära bladform utan spets. Med sitt raka blad passar grönsakskniven för intensivt hackande och tillåter dig att skära hela vägen ner i skärbrädan utan att skjuta eller dra kniven. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.

Gå vidare

Zen Hacka kinesisk 18 cm

Rejäl kinesisk hacka ur Yaxells serie Zen. På japanska kallas en grönsakshacka "nakiri" och kniven kännetecknas av sin nästintill rektangulära bladform utan spets. Med sitt raka blad passar den här kniven för intensivt hackande och tillåter dig att skära hela vägen ner i skärbrädan utan att skjuta eller dra kniven. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.

Gå vidare