En klassik och högkvalitativ brödkniv ur serien Kramer från Zwilling. Knivens vassa, tandade blad gör att du utan krångel skär igenom den krispiga brödkanten. Med briljans skär den även igenom större frukter, exempelvis meloner och ananas. Brödkniven bibehåller sin vassa egg längre då den är tandad men vid behov av slipning bör den lämnas in på slipverkstad.
Kniven har en kärna av stenhårt SG-2 stål som sedan har omgärdats av 100 lager två sorters rostfria ståltyper vilket ger bladet sin vassa egg och hårdhet. Den hållbara skärpan och flexibiliteten är ett resultat av CRYODUR® metoden i vilken bladet is-härdas. Det vackra bladmönstret, vilket kan liknas vid ett träds ådringar, kommer från framställningsmetoden Chevron Damask. Handtaget är tillverkat i svart Micarta, ett hållbart och bekvämt material att ha i sin hand. Diska kniven för hand för att ta hand om ditt hantverk på bästa sätt och torka direkt av den med torr handduk.
Kramer serien är designad av den kända knivsmeden Bob Kramer som tillsammans med Zwilling har tagit fram en unik samling högkvalitativa knivar i vacker design. Alla knivar har en handgjord dekor-nit på handtaget – Kramers signum.
Brödkniv ur Zwillings serie Twin Fin II är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kniven kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa, till exempel melon.
Knivens blad är tillverkat av N60 rostfritt stål, vilket är ett mycket hårt material som behåller skärpan länge och står emot rostangrepp. Handtaget i 18/8 rostfritt stål är framtaget för att ligga väl i handen.
Kniven är handtillverkad i Seki, Japan. Tål diskmaskin.
Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner m.m. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
En brödkniv för att skära frukostbrödet, baguette och andra sorters bröd utan svårighet. Det tandade, vassa bladet skär igenom brödets skorpa utan att pressa ihop ditt bröd. Kniven går även att använda för lite hårdare råvaror som melon.
Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner m.m. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
I kategorin Brödknivar finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Brödknivar så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Här listas även andra varumärken inom kategorin Brödknivar.