Zen Brödkniv 23 cm

Köp Brödknivar från Yaxell

Här finns Brödknivar från Yaxell. Vänligen se och utforska bland produktutbudet från Yaxell på sidan nedan. Här finns det produkter inom Brödknivar att läsa mer om.

5000FCD Brödkniv 24 cm

Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t.ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på slipverkstad.

Gå vidare

Backaryd Brödkniv 20 cm

Tandad brödkniv som med lätthet tar sig igenom både frallor och limpor. Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Används med fördel tillsammans med andra knivar från Anders Petters serie Backaryd. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Gå vidare

Brödkniv 20 cm Olivträhandtag

Le Creusets brödkniv mäter 20 cm och är med sitt långa och sågtandade blad särskilt bra till bröd, tomater, hårda frukter och grönsaker samt kött med stekyta. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present. Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.

Gå vidare

Brödkniv 25 cm Professional

Chromium Molybdenum Vanadium X50CRMOV15 Framtagen för proffs och kräsna hemmakockar. Brödkniv professional av molybdenum vanadium stål och har ett 18/8 greppvänligt rostfritt handtag. En slitstark brödkniv som passar perfekt till bröd och större bakelser.

Gå vidare

Classic 1891 Brödkniv 24 cm Röd

Knivar från Mora är kända för sin höga kvalitet och sitt långa arv. Den klassiska Morakniv med sitt röda spolformade skaft har agerat inspiration för den helt nya köksknivserien. Precis som alla knivar är serien tillverkad i Mora där design, material och metoder förfinas kontinuerligt för att uppnå absolut bästa resultat. Brödkniven har en bladlängd på 24 cm. Den är ergonomiskt utformad för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Den har en progressiv eggkurva vilket gör att den enkelt skär igenom bröd.

Gå vidare

Edge Brödkniv 23 cm Svart

En brödkniv har ett tandat blad som används för att såga sig genom brödet utan att trycka ihop det. Brödkniven är oftast lite längre än en vanlig kniv för att få en längre skäryta och på så sätt enkelt skiva även det färskaste brödet. Fiskars Edge Brödkniv har en bladlängd på 23 cm. Edge, knivarna från Fiskars med den enkla och stilrena svarta designen. Tillverkade i japanskt rostfritt stål av högsta kvalitet för att garantera skärpa och med ergonomiska handtag, kommer de lätt bli en snygg favorit i köket. Gillar du Edgeknivarna finns det många olika modeller att komplettera med.

Gå vidare

G-22 Brödkniv tandad 20 cm

G-22 från Global Classic är en brödkniv som klarar de tuffaste brödskorporna samt allehanda grönsaker. Denna modell finns även som vänsterslipad (G-22L). Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-22L Brödkniv tandad vänsterslipad 20 cm

G-22L från Global Classic är en brödkniv som klarar de tuffaste brödskorporna samt allehanda grönsaker. Denna modell är vänsterslipad. Finns även som högerslipad (G-22). Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-72 Brödsåg 26 cm

G-72 från Global Classic är en rejäl tandad brödkniv som klarar de tuffaste av brödskorpor samt allehanda grönsaker. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

G-9 Brödkniv tandad 22 cm

G-9 från Global Classic är den klassiska tandade brödkniven som klarar de tuffaste brödskorpor och allehanda grönsaker. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Gå vidare

Gin'iro Brödkniv 22 cm

Japansk brödkniv ur serien Gin"iro från Senzo. Den här kniven skär igenom allt från mjuka baguetter till hårda brödskorpor. Gin’iro betyder "silvrig", och det återspeglas i det dubbelslipade hårda Molybdenum Vanadium-stålet som gör kniven sylvass. Kniven har ett vackert handtag i mörk pakkaträ, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Knivarna tillverkas i den japanska staden Seki, eller ”Knife City”. Här tillverkas 47% av alla japanska knivar och staden är känd för knivtillverkningens höga kvalitet.

Gå vidare

GN-004 Brödkniv tandad oriental 23 cm

GN-004 från Globals orientaliska serie Ni är en tandad brödkniv som med lätthet sågar igenom de hårdaste brödskorpor utan att brödet trycks ihop. Brödkniven kan med fördel också användas till att skära grönsaker med, exempelvis till tomater. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

Gourmet Brödkniv 20 cm

En brödkniv för att skära frukostbrödet, baguette och andra sorters bröd utan svårighet. Det tandade, vassa bladet skär igenom brödets skorpa utan att pressa ihop ditt bröd. Kniven går även att använda för lite hårdare råvaror som melon. Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.

Gå vidare

Grand Maitre Brödkniv 23 cm smidd tandad med rosenträhandtag

En variant av Victorinox berömda brödkniv med 23 cm långt vågtandat blad som är en del av Grand Maître serien. En mycket välbalanserad kniv som är lätt kurvad. Detta gör att skärrörelsen och skärvinkeln blir optimal genom hela brödet. Handtaget är format för handen med mjuka handskydd som ger säkrare användning och bättre grepp. Handtaget är av vackert rosenträhand vilket gör varje kniv unik. Perfekt för brödälskaren men passar även mycket väl till annan sorts mat. Handdisk rekommenderas, tänk också på att inte låta kniven ligga i blöt för länge då det kommer att påverka trähandtaget.

Gå vidare

GS-61 Brödkniv tandad 16 cm

GS-61 från Global Classic är en tandad mindre brödkniv i kockknivformat utmärkt för att skära bröd såväl som för arbete med grönsaker eller kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment; de har ett något mindre handtag.

Gå vidare

Hammered Brödsåg 25 cm

Hammered brödsåg från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av Micarta. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.

Gå vidare

Ideal Provence Brödkniv 20 cm Stål/olivträ

En brödkniv i serien Ideal Provence. Passar utmärkt till att dela bröd eller andra mjuka råvaror. Enkel att rengöra och underhålla tack vare det hårda rostfria stålet (kromstål). Handtag i olivträ.

Gå vidare

Kuro Brödsåg 25 cm

Kuro brödsåg är en grovt hamrad handsmidd tandad brödkniv som passar att skära allt från mjuka limpor till hårdare brödskorpor. Knivbladet är tillverkat av 5CR15MOV-stål, och det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Les Forgés 1890 Brödkniv 21 cm

Njut av skivor av färskt bröd varje morgon med denna tandade brödkniv. Lika perfekt att använda för att skära vattenmelon och ananas. Serien Les Forgés 1890 moderna design i kombination med tradition av fint hantverk kommer imponera även den mest kräsna kocken. Knivarna har överlägsen kvalitet, smidda helt från en enda stång av X50CrMoV15 rostfritt stål, som ger en anmärkningsvärd styrka, balans och utmärk skärförmåga. Handtaget av bokträ känns har en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen. Serien lanserades 2019 och tillverkas i Opinels fabrik i Franska alperna.

Gå vidare

Oyster White Brödkniv 23 cm Vit

Det här är den enda kniven du behöver för att skiva upp bröd, smörgåsar eller croissanter. Lika perfekt att använda i köket som den är att ta med ut till middagsbordet som en funktionell och dekorativ detalj. De karakteristiska stora sågtänderna gör att kniven med förvånansvärd lätthet tar sig igenom hårda brödytor samt mjukare bakverk. Det högkvalitativa stålet är optimalt härdat till 56 HRC vilket säkerställer att bladet får en hållbar prestanda och en mycket vacker finish. Det vackra rundade handtaget är tillverkat av högkvalitativ PMMA och polerad mässing. Kniven kommer i en elegant förpackning och varje kniv är numrerad. Bon Centuri står för elegant design, kvalitet och långvarig prestanda. De framställer knivar som är byggda för att vara lika fina att jobba med som de är dekorativa inredningsdetaljer. Alla knivar från Bon Centuri tillverkas av femte generationens knivmakare i den lilla byn Thiers i Franktike, landet där den moderna kökskniven uppfanns. Endast de främsta materialen används för att säkerställa att knivarna håller över tid.

Gå vidare

Ran Brödkniv 23 cm

Klassisk tandad brödkniv ur Yaxells exklusiva serie Ran som tack vare sin skärpa skär igenom allt från den hårdaste brödskorpan till mjuka tomatskal. Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.

Gå vidare

Roma Brödkniv 25 cm

Från Exxent och deras serie Roma kommer denna brödkniv. Bladet är 25 cm långt och gjort av X50CrMoV15 - ett stål som är tåligt, står emot rost och har bra skäregenskaper. Handtaget är tillverkat i svart plast (POM), vilket är slitstarkt, hållbart och beständigt. Med det långa bladet och den vågade eggen skär du perfekta brödskivor att avnjuta till frukost, middag eller kvällsfika.

Gå vidare

Rosenträ Bröd/Bagarkniv 26 cm

Victorinox berömda brödkniv med rosenträhandtag och 26 cm långt blad (exklusive handtaget). Rosenträhandtaget är format för handen med mjukt formade skydd för handen som ger säkrare användning och bättre grepp. Användningsområdet är inte begränsat till bara bröd utan kan även med fördel användas för att filé lax, skära grönsaker och kött mm. En storfavorit i restaurangköken.&

Gå vidare

SAI-05 Brödkniv 23 cm

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-05 från Global är en tandad brödkniv som med sin skärpa klarar de tuffaste brödskorpor samt allehanda grönsaker. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

SAI-M04 Brödkniv 17 cm

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-M04 från Global är en mindre brödkniv som passar till att skära frallor och baguette, samt grönsaker med. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Gå vidare

San Brödkniv 23 cm

SN-1118 från Tamahaganes serie San är en klassisk tandad brödkniv med tandat blad som skär igenom allt från den hårdaste brödskorpan till mjuka tomatskal. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Gå vidare

Senzo - Gin'iro Brödkniv 22 cm

Japansk brödkniv ur serien Gin"iro från Senzo. Den här kniven skär igenom allt från mjuka baguetter till hårda brödskorpor. Gin’iro betyder "silvrig", och det återspeglas i det dubbelslipade hårda Molybdenum Vanadium-stålet som gör kniven sylvass. Kniven har ett vackert handtag i mörk pakkaträ, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Knivarna tillverkas i den japanska staden Seki, eller ”Knife City”. Här tillverkas 47% av alla japanska knivar och staden är känd för knivtillverkningens höga kvalitet.

Gå vidare

Shokunin Brödkniv/Softslicer 26 cm

Brödkniven kännetecknas av ett långt knivblad med tandad egg. Den här modellen, en så kallad ”softslicer”, skiljer sig lite i formen. Bladet är lägre än normalt och är dessutom flexibelt. Det gör att kniven är mycket följsam, vilket underlättar när du exempelvis skär mjukt bröd i tunna skivor. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.

Gå vidare

Shun Classic Brödkniv 22,5 cm

Japansk brödkniv från KAI med vågtandad egg som passar utmärkt till att skära bröd. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.

Gå vidare

Swiss Classic Brödkniv tandad 21 cm Svart

Denna brödkniv med ett tandat blad på 21 cm ger dig brödskivor i precis den tjocklek du vill ha dem. Frallor, limpor, surdegsbröd, baguetter - det är en del bröd man ska skära sig igenom, så varför inte satsa på en brödkniv av riktigt fin kvalitet? Det ergonomiska handtaget är tillverkat av TPE-plast (termoplastisk elastomer) vilket har lite gummiliknande egenskaper och ger dig ett riktigt bra grepp.

Gå vidare

Swiss Modern Brödkniv 22 cm Valnöt

Brödkniv från schweiziska Victorinox i fin kvalitet och ett knivblad på 22 cm. Varje hem behöver en ordentlig brödkniv att använda främst till bröd men även annat som inte kan skäras med för stort tryck, utan måste sågas. Handtaget kommer i två utföranden, det ena i plast och det andra i valnöt. Båda ligger skönt i handen och är ergonomiskt utformade.

Gå vidare

Tevere Brödkniv 20 cm Trä

Tandad brödkniv som klarar allt från mjukt bröd till de tuffaste brödskorpor, samt allehanda grönsaker. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.

Gå vidare

Twin Fin II Brödkniv 20 cm

Brödkniv ur Zwillings serie Twin Fin II är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kniven kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa, till exempel melon. Knivens blad är tillverkat av N60 rostfritt stål, vilket är ett mycket hårt material som behåller skärpan länge och står emot rostangrepp. Handtaget i 18/8 rostfritt stål är framtaget för att ligga väl i handen. Kniven är handtillverkad i Seki, Japan. Tål diskmaskin.

Gå vidare

Wasabi Black Brödkniv 23 cm

Japansk brödkniv med vågtandad egg från KAI som passar utmärkt till att skära bröd. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.

Gå vidare

Zen Brödkniv 23 cm

Klassisk brödkniv med tandat blad ur Yaxells serie Zen som skär igenom allt från den hårdaste brödskorpan till mjuka tomatska.. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.

Gå vidare