LE KLINT

306 Tak-/vägglampa Mässing inkl. Skärm 2-21

Kontrollera pris

Köp nu

Jämför produkt 306 Tak-/vägglampa Mässing inkl. Skärm 2-21 online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten 306 Tak-/vägglampa Mässing inkl. Skärm 2-21 i kategorin Pendlar här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Pendlar
Artikelnummer: 10238467
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Brickor

Brickor från Georg Jensen

Se alla produkter
Figurer

Figurer från Pols Potten

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Petter

Petter, mansnamn, norsk och även svensk form av grekiskans Petros. Namnet kom till Sverige med kristendomen och aposteln Petrus, vars egentliga arameiska namn - Kepa eller Kepha - betyder "klippa". Det kan också tänkas att Petter härstammar från Peter, en engelsk form av Petrus som betyder just "klippa". Mellan åren 1986 och 1993 hade Petter namnsdag den 29 juni i den svenska almanackan, men saknar nu namnsdag.

Pols

Pols (uttal: /pɔls/) är ett begrepp för polska/springar i gränstrakterna mellan Sverige och Norge. Det används till exempel i namnen på musiken och danserna Rørospols och Finnskogspols. Norsk betydelse: Variant av polsk/springar som framför allt förekommer i de östra delarna av landet. Pols är folklig musik och dans i 3/4 takt och ett regionalt namn för polska som var den vanligaste pardansen under några århundraden, men till stor del trängdes undan av nya modedanser som vals, foxtrott m m i större städer under mitten av 1800-talet och utanför större städer vid sekelskiftet till 1900-talet. Polska har därefter främst dansats i form av hambopolska (hambo) som är en enkel variant där man normalt bara dansar runt fyra varv per repris. De mest kända polsketyper som benämns pols är från: Finnskogen i de svensk-norska gränstrakterna av Värmland och Hedmark fylke (Finnskogspols) respektive Röros i norska Trøndelag fylke nära gränsen till Sverige och bara några mil från Funäsdalen.