Ett förlåtande kaffe som blir gott även om bryggningen inte är helt perfekt med nyanser av skumbanan och rostade hasselnötter. Traditionell i sin komposition med arabicabönor från Brasilien som bas, och Arabican stärks upp med 20 % robustabönor från Indien.
Den ljusa och långsamma rostningen här i Göteborg ger dig ett kaffe där aromerna verkligen får fritt spelrum. Espresson är traditionell i sin komposition, har mycket munfyllighet men inte så mycket kropp, vilket innebär att kaffet inte stannar så länge i munnen.
Smakar lika gott med mjölk som utan och kan vara med dig hela dagen utan att du tröttnar på den. 1 kg.
Ekologiska kaffebönorna Emils 10.0 är en förlängning av det kaffe som grundare Emil Bergstrand rostade redan 1891. Nära 130 år senare slår hans namne och sonsonsonson till med den här fullträffen. Kaffet har sin bas i bönorna från Peru, de har fått en explosion i syrlighet från Etiopien och rundas av med behagliga aromer från Indonesien. Bergstrands kafferostare Emil Myrén har fått lära sig yrket från grunden, först på plantagen Finca La Morena i Guatemala och sedan sida vid sida med rostmästare på Bergstrands eget rosteri på Ringön. Resultatet är en 10-0 vinst i form av en balanserad explosion där apelsintonerna tar en svängom med fikonaromerna så syrligheten hänger med hela vägen upp i gommen. 1 kg. Rostning: 5/10 Fyllighet: 7/10 Syrlighet: 6/10 Typ: Hela bönor Ursprung: Colombia, Etiopien, Indonesien, Peru
Mer information finns på produktens sida.
Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.
Klicka här för mer inspiration