Sidan innehåller annonslänkar
HKliving

70s Ceramics Kaffemugg Set Om 6 Pluto

Kontrollera pris

Köp nu

Beställ 70s Ceramics Kaffemugg Set Om 6 Pluto på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten 70s Ceramics Kaffemugg Set Om 6 Pluto inom kategorin Kaffe Temuggar.

Kategori: Kaffe Temuggar
Artikelnummer: 10269842
Visa fler

Från kunskapsbanken

Home

Home kan syfta på: Home (sång) – en singel av Daughtry Home – singel av Basshunter Playstation Home – en del av Playstation Network Home – en variant av ett skotskt efternamn, se Hume (efternamn) Home (film) – en amerikansk datoranimerad film från 2015

Pluto

Pluto (symbol: ) är en dvärgplanet av typen plutoid i de yttre delarna av solsystemet. Den upptäcktes av astronomen Clyde Tombaugh den 23 januari 1930.Ursprungligen antogs Pluto vara ungefär lika stor som jorden och den klassificerades som den nionde planeten från solen. I augusti 2006 blev Pluto omklassificerad till en dvärgplanet. Skälet till detta var insikten att Pluto bara är en av många liknande himlakroppar i Kuiperbältet. Den är också relativt liten. Enligt aktuella värden är Plutos volym bara 0,6 % och dess massa 0,2 % av jordens. Pluto har en bana som skiljer sig märkbart från planeternas. Banan lutar 17 grader i förhållande till ekliptikan och är mer excentrisk. Pluto har ett större medelavstånd till solen än Neptunus, men befinner sig ibland innanför Neptunus bana, senast under perioden 1979 till 1999. Nästa gång sker detta år 2113.Som andra medlemmar av Kuiperbältet består Pluto primärt av bergarter och is. Pluto har fem kända månar. Den största, Charon, upptäcktes 1978. New Horizons blev den 14 juli 2015 den första rymdsonden att passera nära Pluto.