Rolf Berg Keramik - Tomtehus 19x25 cm

-4%

Beställ Rolf Berg Keramik - Tomtehus 19x25 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Rolf Berg Keramik - Tomtehus 19x25 cm inom kategorin Juldekorationer.

Produktinformation

Handgjort tomtehus i keramik från Rolf Berg i Eskilstuna. Ett charmigt hus för alla tomtar som står vackert i hemmet och sprider härlig julstämning.

Arrangera en härlig tomtegård med fler produkter från Rolf Berg och låt julens alla karaktärer flytta in. Rolf Bergs föremål av keramik är välkända för sin utmärkta kvalité och nordiska uttryck som bringar hemmet en stämningsfull känsla under julens månad.

Fina samlingsobjekt, som gärna blir en del av jultraditionerna. Perfekt gåva till dig själv eller till någon du vill göra extra glad.Rolf Berg har arbetat med keramik under hela sitt liv.

Hans skickliga hantverk och detaljerade keramik föremål samlas och älskas av många. Hans produkter är kända för sitt skickliga hantverk och fantastiska kvalité. .

Se gärna också

Cult Design - Cult design Tomte med gran 16 cm

En härlig prydnadsfigur i form av en jultomte som pulsar genom snön med julgran och julklappar. Tomten är den senaste i Cult Designs älskade figurserie som är inspirerad av Jenny Nyström.

Jenny Nyström var en konstnär som i slutet av 1800-talet tolkade folktrons övernaturliga väsen. Hon blev först känd för illustrationerna till boken "Tomten" som skrevs av Viktor Rydberg. Där utgick hon utifrån den tidens föreställningar om ”gårdvaren” och skapade den lille julklappsutdelaren som älskar risgrynsgröt som än idag är riktmärket hos svenska folket hur jultomten ser ut.

Hon gjorde även illustrationer till tidningar och kortförläggare där hon under åren målade tusentals julkort. Hennes underbara målningar lever fortfarande kvar som målbilden för hur en god jul ska firas och se ut.

Med dessa illustrationer som inspiration har Cult Designs ägare och huvuddesigner Marita Lord skapat en härlig julprydnad i lergods där tomten som är på väg genom snön med julgran och julklappar kommer skapa julstämning under många år hemma hos dess ägare.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Gustavsberg

Gustavsberg, tidigare stavat Gustafsberg, är en tätort och centralort i Värmdö kommun, 22 kilometer öster om centrala Stockholm. Av Värmdö kommuns cirka 45 000 invånare (2019) bor drygt 24 000 i tätorten Gustavsberg (siffran inkluderar Hemmesta). Gustavsberg ligger längst in i Farstaviken på den västra delen av Värmdön, egentligen på tidigare separata öarna Farstalandet och Ormingelandet.

Keramik

Keramik (av grekiska: keramos, krukmakarlera) betecknar såväl framställningen, som själva godsen av bränd plastisk lera, såsom lergods, stengods, flintgods, porslin med flera. Keramer är en grupp material som liknar keramik och inkluderar icke lerbaserade material. En personer som yrkesmässigt framställer keramik kallas keramiker.