Rolf Berg Keramik - Minitomte med Kälke 10 cm

-8%

Beställ Rolf Berg Keramik - Minitomte med Kälke 10 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Rolf Berg Keramik - Minitomte med Kälke 10 cm inom kategorin Juldekorationer.

Produktinformation

Här kommer minitomten från Rolf Berg åkandes på en kälke, rakt in till hemmen för att sprida glädje. Oavsett var den här får stå kommer den skapa julstämning.

Handgjord och tillverkad i Eskilstuna. Jultomtarna är välkända för sin utmärkta kvalité och nordiska uttryck som bringar hemmet en stämningsfull känsla under julens månad.

Tomtarna är fina samlingsobjekt, som gärna blir en del av jultraditionerna. Perfekt gåva till dig själv eller till någon du vill göra extra glad.Rolf Berg har arbetat med keramik under hela sitt liv.

Se gärna också

Muurla - Mumin Julgranskula Mumintrollet 7 cm

En vacker dekorationskula / Julgranskula i glas med muminmotiv från Muurla.

Varje år skapar finska Muurla en samling julkulor med Mumintrollen som är unika både i motiv och utseende. Muurlas årliga Julkulor är handgjorda och därför är varje föremål unikt.

Dessa underbara glaskulor är gjorda för att hängas i julgranen med dess fina form och röda sidenband men är lika fin att hänga som dekoration i ett fönster eller lägga på ett bord.
Julgranskulan har ett vackert motiv inspirerat av Tove Janssons älskade berättelser om Mumin och hans vänner. Det är ursprungliga muminillustrationer av Tove Jansson som ligger till grund för dessa juliga mumin-motiv. Årets julkula som gjorts i en begränsad upplaga föreställer Mumintrollet med en halsduk och lykta.

Denna julgranskula från Muurla med Mumin är 7 cm i diameter och matchar fint övriga juliga muminprodukter från Muurla och givetvis även tillsammans med muminmuggar och andra saker med mumin som finns att köpa på Cervera!

Läs mer

Från kunskapsbanken

Gustavsberg

Gustavsberg, tidigare stavat Gustafsberg, är en tätort och centralort i Värmdö kommun, 22 kilometer öster om centrala Stockholm. Av Värmdö kommuns cirka 45 000 invånare (2019) bor drygt 24 000 i tätorten Gustavsberg (siffran inkluderar Hemmesta). Gustavsberg ligger längst in i Farstaviken på den västra delen av Värmdön, egentligen på tidigare separata öarna Farstalandet och Ormingelandet.

Keramik

Keramik (av grekiska: keramos, krukmakarlera) betecknar såväl framställningen, som själva godsen av bränd plastisk lera, såsom lergods, stengods, flintgods, porslin med flera. Keramer är en grupp material som liknar keramik och inkluderar icke lerbaserade material. En personer som yrkesmässigt framställer keramik kallas keramiker.

101

101 (CI) var ett normalår som började en fredag i den julianska kalendern.