Georg Jensen

2020 Juldekoration Isblomma Palladium

Kontrollera pris

Köp nu

Denna vackra Isblomma från Georg Jensen, designad av Sanne Lund Traberg, kan hängas på många platser i hemmet; i fönstret, i dörröppningen men kanske först och främst julgranen. Sanne Lund Traberg har inspirerats av sin egen vinterträdgård och av Karl Blossfeldts närbilder av blommor från början av förra seklet. Juldekorationen består av två runda delar en större del formad som en snöstjärna och ett mindre, blomsterhänge under. Finns i två olika färger, guld respektive palladium. Låt den tindra och sprida sin magi i rummet. Finns både med ett traditionellt rött band och ett säsongsbetonat grönt band. Från Georg Jensen kommer varje år en ny kollektion med olika teman och designers, vackra att samla och spara och ta fram ju efter jul.


Jämför produkt 2020 Juldekoration Isblomma Palladium online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten 2020 Juldekoration Isblomma Palladium i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 119527
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Skålarlimiterat

Skålarlimiterat från Rörstrand

Se alla produkter
Barnbestick

Barnbestick från Done By Deer

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Looft

Looft är en kommun och ort i Kreis Steinburg i förbundslandet Schleswig-Holstein i Tyskland. Kommunen ingår i kommunalförbundet Amt Schenefeld tillsammans med ytterligare 21 kommuner.

Sweden

Sweden kan avse: Sweden, Maine – en kommun (town) i Oxford County Sweden, New York – en kommun (township) i Monroe County Sweden (musikalbum) – ett album av The Mountain Goats

By

By (fornsvenska byr, by, av boa, bo) kan på svenska dels beteckna en namngiven ort bestående av minst två närliggande gårdar och eventuellt flera torp på landsbygden, dels vara en vidare, mer juridisk beteckning för en samling gårdar som är eller har varit en samfällighet för gemensamt ägande och brukande av viss mark eller skog – så kallad allmänning. Denna senare definition stämmer fortfarande delvis för samebyar, och stämde innan skiftesreformerna i början av artonhundratalet på de svenska och finska tegskiften som delades av flera gårdar. Benämningen används i första hand om jordbruksbyar men kan även inkludera andra typer av bebyggelse av icke stadsmässig karaktär. Det kan även användas i moderna sammansättningar som semesterby eller fritidsby. I Syd- och Mellaneuropa är typiska byanläggningar påvisbara ända sedan stenåldern. Under förhistorisk tid har bebyggelsen i Norden däremot mestadels bestått av ensamliggande gårdar. I den mån grupper av bebyggelse har förekommit brukar man kalla dem boplatser. Under slutet av järnåldern inleds det som kallas "bybildningsprocessen", då byar efter hand växer fram genom hemmansklyvningar på järnålderns gårdar, först i södra Sverige och senare i de norra delarna. I vissa landskap har processen varit svag, främst i skogstrakter; i bland annat vissa delar av Norrland, Uppland och västra Sverige med Värmland, Dalsland och Bohuslän har enstaka gårdar dominerat med - i de fall de har förekommit - små och unga byar. Även i Norge och på Gotland är byar sällsynta. På Gotland antas dock tecken tyda på att bebyggelsen ursprungligen har varit organiserad byvis men senare splittrats upp på enskilda gårdar.På senare tid har etnologer försökt hitta mer entydiga definitioner av byar. Enligt Sigurd Erixon definieras en by som "en grupp om minst tre lantgårdar som ligger så nära ihop att deras odlade arealer eller hemägor berör varandra och är blandade med varandra". Ulf Sporrong definierade senare begreppet som "två eller flera gårdar - tidigare fast bosatta och mantalssatta driftsenheter inom jordbruket med avgränsat ägoområde". Liknande definitioner har ställts upp rörande danska begreppet landsby och det tyska dorf. I nordiska språk har man dock inte skiljt mellan större och små gruppbebyggelser som man har gjort i tyska, franska, spanska och engelska språken. By motsvarar egentligen vanligen det engelska begreppet hamlet, även om vissa byar är större.