Sidan innehåller annonslänkar
Oxo

Oxo - Grillset Tång + Spade

549 kr 412 kr-25%
Kontrollera pris

Läs mer och köp

Beställ Oxo - Grillset Tång + Spade på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Oxo - Grillset Tång + Spade inom kategorin Grillredskap.

Produktinformation

Grillsetet från Oxo inkluderar en tång och en stekspade i rostfritt stål och med bekväma handtag i gummi. En perfekt uppsättning för den som älskar att stå vid grillen, och som pricken över i är tången försedd med en integrerad kapsylöppnare.

Grilltången går att stänga och låsa genom att dra i ringen vid handtaget och båda grillredskapen kan hängas upp när dem inte används. Rengörs enkelt i diskmaskin. .

Visa fler

Från kunskapsbanken

Mustang

Mustang är en hästras som utvecklats naturligt i det vilda i USA. Mustanger är förvildade hästar, i den meningen att de har tillkommit från tama hästar, men sedan förvildats. Mustangerna är ättlingar till de hästar som européerna förde in i landet, främst från Spanien, i slutet av 1400-talet. Ordet mustang kommer från spanskans mesteño (i Mexiko säger man dock mestengo) som betyder vild eller bortsprungen, vilsen. Ordet mesteño härstammar även med största sannolikhet från ett latinskt ord mixtus med betydelsen att blanda, då vilda häststammar oftast tillkom genom blandningar av olika hästar som sprungit bort eller släppts ut i det fria. Bilmodellen Ford Mustang har lånat sitt namn från denna häst.

Spade

En spade är ett redskap som använts av människan sedan lång tid. Spaden används vid grävning, plantering, anläggning med mera. Spaden är med spets och har skarpa kanter för att kunna skära ned i grästorv eller fastare jord. En vikt kant upptill att trampa på ökar kraften. Bredden på spadbladet bestämmer vad för schakt som skall grävas. Eller om man skall vända grästorvor till ett nytt trädgårdsland. Spaden med bågformad spets, används till att vända, redan öppen jord, till bestämt djup. En modern spade har ett skaft av trä och ett blad av metall, tidigare spadar fanns tillverkade helt i trä. Spadar i plast hör till de vanligaste föremålen i en sandlåda för barn och kombineras ofta med en hink. I modern tid vid större grävarbeten används vanligen någon typ av grävmaskin. Historiskt kan ordet "spade" beläggas i svenskan sedan yngre fornsvensk tid.