Sidan innehåller annonslänkar

Målerås Glasbruk - Icons Björk 21 cm Grön

Beställ Målerås Glasbruk - Icons Björk 21 cm Grön på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Målerås Glasbruk - Icons Björk 21 cm Grön inom kategorin Block.

Produktinformation

Handmålat motiv av björk på gjutet kristallblock. Handgjord i Målerås samt signerad i botten.

Förpackad i presentask. Finns i två storlekar.

Vikt 1,15 kg. Design Robert Ljubez.

Robert Ljubez kom till Sverige från krigets Bosnien 1992. Erfarenheter av gravering och teckning i kombination med konstnärlig begåvning gav honom 1996 anställning på glasbruket i Målerås.

Först som gravör, men han blev snart formgivaren Mats Jonassons högra hand. Denna tid har givit honom viktig kunskap om glasets oanade möjligheter.

En lyckad kombination av nyfikenhet, nytänkande och stor respekt för hantverket har inspirerat honom till att skapa sina egna föremål i kristall. På Målerås glasbruk skapar formgivare och glashantverkare både konst- och bruksglas av hög kvalitet och unik design.

All gjutning sker hantverksmässigt och kräver stor skicklighet och kunskap om temperatur och glasmassa. Skulpturen är handmålad, Målerås konstnärer använder sig av olika tekniker och färgtyper för att ge glaspjäsen rätt uttryck.

De använder en exklusivt framtagen kristallmassa som tar upp ljusets speglingar och ger glaset extra klarhet och skönhet.Efter att den gjutna glaspjäsen målats tillför gravören viktiga detaljer och ibland kräver den ytterligare en blästring.Innan gravören får pjäsen i sin hand har den slipats och polerats i flera steg för att få högsta glans. Efter en sista kvalitetskontroll läggs den i sin presentförpackning och är nu redo för att hitta sin ägare någonstans i världen.Äger du ett föremål från Målerås är du garanterad en helsvensk skapelse i kristall!

Se även andra produkter från Block

Snabbfilter
Sortera
Produkter från kända varumärken
Serveringsfat

Serveringsfat från Cult Design

Se alla produkter
Mattallrikar

Mattallrikar från Bitz

Se alla produkter
Korgar

Korgar från Afroart

Se alla produkter
Dun- och fjäder täcken

Dun- och fjäder täcken från Nordun

Se alla produkter