Bordallo Pinheiro

Bordallo Pinheiro - Kronärtskocka Ask 25 cm Grön

839 kr 630 kr-25%
Kontrollera pris

Köp nu

Köksserien Artichoke från Bordallo Pinheiro är en mycket lekfull och fantasirik serie bestående av askar, skålar och fat föreställandes kronärtskockor. Serien är detaljrik och realistisk samtidigt som den framkallar ett leende på allas läppar – den är definitivt ett glatt inslag till dukningen. Serien Kronärtskocka finns i både grönt och vitt.


Jämför produkt Bordallo Pinheiro - Kronärtskocka Ask 25 cm Grön online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Bordallo Pinheiro - Kronärtskocka Ask 25 cm Grön i kategorin Askar här hos oss.

Kategori: Askar
Artikelnummer: 118865
Visa fler

Från kunskapsbanken

Pinheiro

Pinheiro eller Brasiliansk araukaria (Araucaria angustifolia) är en barrträdart som först beskrevs av Antonio Bertoloni, och fick sitt nu gällande namn av Carl Ernst Otto Kuntze. Araucaria angustifolia ingår i släktet Araucaria och familjen Araucariaceae. IUCN kategoriserar arten globalt som akut hotad. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life.Det är ett karaktärsträd för södra Brasilien, där det bildar stora skogar. Träden kan bli upp till 50 meter höga med långa grenar och spetsig, omkring 3 centimeter långa barr samt klotrunda, omkring 20 centimeter tjocka kottar, 50-80 på varje träd, var och en innehållande 700-800 frön.Dessas frön, kallade pinhoes är en viktig föda för lokalbefolkningen. Veden används som byggnads- och möbelvirke och den ljusa hartsen från träden för olika ändamål.